Gösterge arka ışıkları sorunu
Gösterge arka ışıkları sorunu
2017 Model Qashqai Skypack 1.2 Benzinli otomatik aracım var.
Aracın genel özelliği olarak farlar auto veya manuel olarak açıldığında ön gösterge paneli ve havalandırma göstergesinin arka aydınlatma ışığı otomatik olarak azalmaktaydı. Benim aracımda ise önceleri bu şekilde normal çalışırken bir süre bazen sönmemeye başladı.
Şuan ise sadece arabayı ilk çalıştırdığımda farlar açıksa veya auto modunda gece ise farlar yanmakta ve ön gösterge panelinin ışıkları kısılmakta.
Ancak yolda giderken tünele girince veya hava kararınca farlar açıldığında ön gösterge panelinin ışıkları azalmıyor.
Özellikle gece karanlık yollarda giderken ön gösterge paneli çok parlak kalıyor ve gözümü alıyor. Soldaki aydınlık ayarından elle kısmak zorunda kalıyorum, gündüz olunca tekrar elle açmak zorunda kalıyorum.
Aracın garantisi devam ettiği için Ankara'daki aracı aldığım servise götürdüm ama anlatmak zorlandım. Servis personeli en son İstanbul'u bi arayıp sorayım size bilgi vereyim dedi.
Benzer sorunla karşılaşan var mı acaba?
Re: Gösterge arka ışıkları sorunu
Bu durumla karşılaşan ve paylaşan arkadaşım yok. Aracınızı sizden başka kullanan var mı? Varsa merak ettiği için direksiyonda bulunan menü veya CD çalar ve nevigasyon bulunan kısmın ayarlarına girip AUTO durumunda gece seçeneğini OFF veya KAPALI duruma getirmiş olabilir veya getirilmiş olabilir. Size tavsiyem sizin model 2017 2018 lerden gördüğünüz bir Qashqai dostunun mesünü ve ayrıca nevigasyon bulunan her iki menü kısmındaki ayarları cep le videosunu çekin. Kendi aracınızla video yu karşılaştırın farkları varsa onu deneyin derim. Servis in bunu anlamaması hayret verici en azından test aracından servise kapalı alana girip çıktığında panelin gece moduna girdiğini vede kısıldığını görüp anlar. MENÜ de ve nevigasyon ekranı bulunan cihazın olduğu kısmın ayarlar menüsünde sürekli gündüz veya gece/gündüz özelliği var hatırladığım kadarı ile çünkü bana öyle bir izahı olmuştu. Bu ayardan ister gece gibi kısık ister gündüz gibi ışıklı ve hemde gece/gündüz gibi ışık duruma göre bilgisini hatırlıyorum. 2018 model Sıfır aracımı alırken müşteri temsilcisi arkadaş yanımda hem direksiyon menüsündeki ayarları hemde nevigasyon da bulunan ayarları bana izah ederek tamamladı. Ben o zaman dan beri ayarları kurcalamadım. Bu durumla ilgili tekrar yeni bilgi sahibi olursam buradan paylaşırım. Qashqai aracınızı Güle güle kullanın.
Re: Gösterge arka ışıkları sorunu
Aracımda ki Nevigasyon ekranında bulunan SETUP yazan tuşa basıldığında AYARLAR kısmına girip GÖSTERGE AYARLAR yazan kısmın görüntüsünü tespit ettim. Kendi aracımın ayar fotoğrafı şu şekildedir. Umarım size katkısı olur.
Saygılar

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir