P11 ALMADAN ÖNCE SİZLERE DANIŞMAK İSTİYORUM

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
spyder20
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Diğer
Meslek: TDU

Mesajgönderen spyder20 » 04 Oca 2013, 02:26

arkadaşlar merhabalar. forumda yeniyim. şu anda tofaş kullanıyorum ama artık değiştirme zamanı geldi Japon otomobillerinin tutkunuyum.özellikle civicler çok hoşuma gidiyor. ancak Primeraların fiyatları uygun gibi geldi ve nissan olması kolaylıkla aklıma yatmasına sebep oldu. daha önce p11 primera kullanmadığım için bu araca yabancıyım. sizden ricam bu araç nedir ne değildir aracınızdan memnun musunuz sevilen sevilmeyen yönleri neler. tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum. ilanlara bakınca 98 model station wagon gördüm ve çok hoşuma gitti.daha önemlisi ailemde ağır hasta var rahat edeceği bir araç istiyorum. station kasa hakkında görüşleriniz nelerdir. tavsiye eder misiniz? sizden dolu dolu uzun uzun cevaplar bekliyorum.
benim tek sorunum yolda kalma korkusu.daha önce tofaş yüzünden 3 5 defa yolda kaldım. birde yedek parçalarını servise telefonda sordum biraz pahallı gibi geldi mesela orjinal debriyajına 500 yan sanayi olana 300 tl fren diskleri 180 tl istedler. görüşleriniz doğrultusunda bende bir p11 sahibi olabilirim :D değerli vaktinizi ayırdığınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim

Resim

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Re: P11 ALMADAN ÖNCE SİZLERE DANIŞMAK İSTİYORUM

Mesajgönderen FelixCrail » 04 Oca 2013, 07:35

hoşgeldin. şu yazdığın tofaşın parça fiyatları sana yüksek geliyorsa nissanın daha düşük olacağını bekleme. o fiyatlar normal çünkü.hatta nissanda bazı şeyler daha yüksek olabilir.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
spyder20
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen spyder20 » 04 Oca 2013, 09:51

sanırım yanlış anlaşıldım tofaş parçaları ucuz. çerez niyetine her yerden alınabiliyor. nissanın parçaları pahalı . hatta nissanın parçaları hondalardan bile açık ara pahalı. nissanın yedek parça fiyatları yüksek olacağını zaten biliyordum ama beklediğimdende yüksek geldi bana

Resim

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 04 Oca 2013, 18:27

Otostart.com a uye olup bakim parca fiyatlarina bakabilirsin. Sahibinden.com dan cikma diger parcalarada goz gezdir. Tofastan sonra butceni biraz sarsacaktir.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
ilker_yusuf
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Mesajgönderen ilker_yusuf » 04 Oca 2013, 18:28

Merhaba;
2000 Model P11 144 Sahibi olarak elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
Aracım 1,6 Comfort Model. Bugüne kadar mekanik anlamda bize bir kere bile sıkıntı çıkarmadı. Yani herhangi bir arızadan dolayı servise gitmedik. Sadece periyodik bakımlarını yaptırdık. Yürüyen Aksam tamamı filtreler debriyaj seti ıvır zıvır 100.000 km bakımını haziran 2012 de yaptırdık 1700 TL fiyat verdik. Ama 12 yaşındaki arabada bunun dışında servis parası bugüne kadar vermedik sadece filtreleri ve zamanı geldiğine yağ değişimlerini gerçekleştirmiştik.
Araba modeline ve bence şuan 0 alabileceğin bir çok arabadan daha konforlu daha rahat ve daha heybetli.
Dönüş çapı biraz uzun olup her yerden rahat dönemeyebilirsin ama alışınca sıkıntı olmuyor geniş bir bagaj ve iç hacim sahibi olabileceğine emin olabilirsin. Belirttiğim gibi parça konusunda belki pahalı gelebilir ancak bir fiat yada renault grubu ucuz olup yılda 3 kere servise gitmek zorunda kalacağıma pahalı olup 2 yılda bir gitmeyi tercih ederim.
Konfora dayalı özellikleri.
Otomatik Dijital Klima
4 cam otomatik
elektrikli ayna
2 airbag
ABS
Ön - Arka Kol dayama
arka sis farı
Ön koltuk bel desteği
Ön koltuk yükseklik ve oturma açısı ayarlama gibi özellikler mevcut.
Parasına göre alabileceğin en iyi arabalardan biri.

ilker-yusuf
Opel Corsa 1.2 Essantia + Body Kıt
Ümraniye - İstanbul

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen Muhammet Murat » 05 Oca 2013, 20:57

12 yıldır primera kullanıyorum gx special comfort 2000 2001 model ve eğer alacaksınız p11 2001 106 hp almanızı öneririm 6 beygir daha fazla ama gücü hissedersiniz piyasadaki bir çok araçtan kaliteli ve daha sağlamdır. Ama gel gelelim parça sıkıntısına parça bulunuyor sıkıntı yok ama bir tek jant kapağı 135 tl :) bir tek jantı 600 tl arkasındaki çeki demirinin oradaki plastiği 50 tl parçaları gerçekten çok pahalı aracı satmamda ki sebep bu bakımları ucuz 150 tl ye 10 bin bakımını yaptırabilirsiniz. Artılarıda var eksileride karar sizin

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT
Primera Comfort 2001 (MAZİDE KALDI)

İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.

Kullanıcı avatarı
selcukprimera
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen selcukprimera » 06 Oca 2013, 13:12

primera sorunsuz bi araçtır tavsiye ederim...

*****//Nissan Primera Special 99\\*****

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen Muhammet Murat » 07 Oca 2013, 00:40

selcukprimera yazdı:primera sorunsuz bi araçtır tavsiye ederim...

önemli olan o sorunsuz aracı bulmaktır kardeşim :) konya da 10 arabadan 2 si nissan oldu nerde döküntü hurda var doldu taştı ama bi kadarda temizleri mevcut tabiki

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT
Primera Comfort 2001 (MAZİDE KALDI)

İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.

Kullanıcı avatarı
spyder20
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen spyder20 » 07 Oca 2013, 00:45

arkadaşlar değerli cevaplarınız için her birinize çok çok teşekkür ederim. özellikle ilker_yusuf arkadaşıma zahmet edip uzun uzun yazıp paylaşması için çok teşekkür ederim. birkaç gündür yoğunluktan dolayı forumu takip edemedim. yarın denizlide bir kaç araç sahibiyle görüşüp arabalarını incelemeyi düşünüyorum. bakalım aklıma yatarsa anlaşabilirsek kapar getiririz aracı.

Resim

Kullanıcı avatarı
spyder20
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen spyder20 » 07 Oca 2013, 00:51

konyahooligans yazdı:
selcukprimera yazdı:primera sorunsuz bi araçtır tavsiye ederim...

önemli olan o sorunsuz aracı bulmaktır kardeşim :) konya da 10 arabadan 2 si nissan oldu nerde döküntü hurda var doldu taştı ama bi kadarda temizleri mevcut tabiki

valla sahibinden.com da dikkatimi çekti konyada çok var satılık

Resim

Kullanıcı avatarı
adali5481
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: otomativ

Mesajgönderen adali5481 » 07 Oca 2013, 14:51

arkadasların yorumlarını okuyorum hepsi güzel ve biraz da sıkıntılı bende p 11 kullanıcısıyım aldım ve 2 gün akışmetrem arızalandı servis 2540.oo tl cekti ama sagolsun istanbul ikitellide taşticaret diye bir cıkmacı var ben burdan parcayı orjinal japon çıkma olarak 400 tl ye mal ettim yani şunu söleyim aracın hertürlü cıkma parcası mevcut arkadasım özellik le taşticaret bu işin erbabı internetten de ulasabilirsin bir sıkıntı olursa aracın da şimdiden hayırlı olsun

Kullanıcı avatarı
biggyman
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: YÖNETİCİ

Mesajgönderen biggyman » 08 Oca 2013, 15:05

Selamlar,

Bende 2001-2009 yılları arasında P11 2000 Model 1.8 Luxury Primera kullandım. İzlenimlerimi şöyle aktarayım. Aracın garantisi bittikten sonra tüm periyodik bakımları Bostancı da özel serviste yapıldı. Bakım fiyatları gayet makul düzeydeydi. Yani aynı segment araçların bakımı 5 lira tutarken biz 10 lira ödemiyorduk. Bakımlar haricinde bir kere araç debriyaj balatası bittiği için yolda kaldı. Onun haricinde motor veya mekanik ile ilgili en küçük bir sıkıntısı olmadı. Tabiri caizse yemini suyunu ver arkana bakma. Aracın bana göre en iddialı özelliği inanılmaz bir yol tutuşunun olmasıydı. En keskin manevralarda bile (8 yıl boyunca) aracı yoldan çıkartamadım. Hızlanma konusunda 1.8 114 HP motor orta seviyelerde performans sergilerken yüksek hızlarda sessizliğini koruyarak iyi bir performans çıkarıyordu. Malzeme kalitesi bir çok rakibine göre daha iyiydi. Dönemine göre kullanıcısına güzel bir konfor sunuyordu. Kilometre sorunu olmadan tıkır tıkır çalışan bir motor sizi bakımları aksatmamak kaydıyla çok rahat 500.000 kmlere kadar taşıyabilir. Birde 1.8 motor için önyargılı yaklaşanlara şunu söyleyeyim. 1.8 motorun fabrika verilerine bakarsanız 1.6 motordan daha az yaktığını ve daha seri olduğunu görebilirsiniz. Nissan keyifli ve konforlu sürüş için ideal bir araba. Neyse ki 2009 da ara verdiğim Nissan serüvenine 2013 de tekrar Nissan Qashqai ile başlamış bulunuyorum.

Keyifli sürüşler...

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı