P12 Motor Arıza Lambası

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
shadowlord
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: teknisyen

Re: P12 MOTOR ARIZA LAMBASI

Mesajgönderen shadowlord » 22 Şub 2013, 15:06

lpg sistemindeki sorun aracın arıza lambasını tetiklemiş. istanbul kocasinan oto sanayide yapan arkadaşlar var. aynı sorun benimde başıma geldi bilgisayarı takıp 2 dakkada siliyorlar. benim sorunum 3 cü gaz enjektöründe idi. enjektör değişti ve yapan usta arıza kaydını sildi

Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen atasagunn » 02 May 2013, 17:18

Arkadaslar benim aracta uzun yolda motor ariza isigi yaniyor sehir icine geldigimde ise 1-2 gun icinde kendi kendine sönüyor .Motor ariza isigi yanmadigi bir gun Nissan servisinde gidip kontrol ettirdim ,oksijen sensorunden yapabilir deyip bilgisayara bagladilar hic bir sorun cikmadi ,gaz ayarini kontrol ettir dediler ayni gun gaz ayarini da yaptirdim.Dün biraz sehir disina ciktim ariza isigi yine yanmaya basladi muhtemelen yarin söner .Uzun yolda ariza isigi neden yanar bilgisi olan var mi ?

2006 Nissan Primera 1.6 Tekna
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance

Kullanıcı avatarı
kuzeycik
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: elektrik

Mesajgönderen kuzeycik » 18 Haz 2013, 17:26

uzun yolda motor lambası normal sanırım benzer problem bendede var maalesef. Daha önce bir aracımdada olmuştu detaylı bir gaz ayarı ile üstesinden geliniyor. Detaya girmezseniz abuk subuk zamanlarda yanmaya başlayabiliyor mesela uzun yolda lamba yandığı için ayar yaptırmıştım bu sefer uzun yolda değil ama şehir içinde yanmaya başlamıştı, tekrar ayar yaptırdım bu sefer aracı park ederken fazlaca manevra yaptığım zamanlarda yanmaya başlamıştı en sonunda servisin önünde aracı yakacağımı söyleyip yaklaşık 3saate yakın uğraşınca sorun ciddi anlamda çözülmüştü:)

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 18 Haz 2013, 19:21

bende ne uzun yolda ne de şehir içinde yanıyor allaha şükür. hatta öyle ki 40.000km hiç ayar yapılmadığını (50.000km önce takıldığı ayarı kullanıyorum hatta) ve ilk günkü ayarın hiç bozulmadığını öğrenince yuhh demiştim :)

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
kuzeycik
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kuzeycik » 18 Haz 2013, 19:30

FelixCrail yazdı:bende ne uzun yolda ne de şehir içinde yanıyor allaha şükür. hatta öyle ki 40.000km hiç ayar yapılmadığını (50.000km önce takıldığı ayarı kullanıyorum hatta) ve ilk günkü ayarın hiç bozulmadığını öğrenince yuhh demiştim :)

sizinki gibi ayar yapan bir usta bulmam lazım sanırım, bu aralar uzun yol gidişim çoğalacak gibi :)

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 18 Haz 2013, 19:32

maslak çevre otogazda montaj yapılmış. 6 temmuzda 1000km lik bir yola çıkıcam bende.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
kuzeycik
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kuzeycik » 18 Haz 2013, 19:36

sanırım Atatürk sanayide daha önce ismini duymuştum. Aslında kartal ''emre mühendisliğe'' gideyim diye düşünüyorum ama yolum düşerse çevre otogaza uğramak dah mantıklı olabilir

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 18 Haz 2013, 20:01

aslında en iyisi derincedeki faruk sevgili'ye gitmek. ben maltepedeyim ve modus'üm için derinceye montaja gidicem sonbaharda

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen atasagunn » 21 Haz 2013, 09:57

kuzeycik yazdı:uzun yolda motor lambası normal sanırım benzer problem bendede var maalesef. Daha önce bir aracımdada olmuştu detaylı bir gaz ayarı ile üstesinden geliniyor. Detaya girmezseniz abuk subuk zamanlarda yanmaya başlayabiliyor mesela uzun yolda lamba yandığı için ayar yaptırmıştım bu sefer uzun yolda değil ama şehir içinde yanmaya başlamıştı, tekrar ayar yaptırdım bu sefer aracı park ederken fazlaca manevra yaptığım zamanlarda yanmaya başlamıştı en sonunda servisin önünde aracı yakacağımı söyleyip yaklaşık 3saate yakın uğraşınca sorun ciddi anlamda çözülmüştü:)

Detayli gaz ayari yaptirdim gecen ay,fakat henuz uzun yola cikmadigim icin sonuc ne olacak bilemiyorum.Ayari yapan usta arabayi alip yolda ayar yapti bakalim sonuc ne olacak

2006 Nissan Primera 1.6 Tekna
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance

Kullanıcı avatarı
yunusemre_751
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen yunusemre_751 » 20 Tem 2013, 20:10

bu gün değişik bi şey geldi başıma. aracı benzinde kullanıyım bir iki gün dedim dün. bu gün arıza lambası yandı ve değişik bi ses çıkarıyodu çalışması çok titreşimli ve çekiş çok düşüktü benzinde arıza lambasıda yanıp sönüyodu. sora lpg ye aldım arıza lambası yanmadı çekişte düzeldi aracın çalışma seside.benzinde yine yapıyor titreşimli sesi çalışıyor. sizce ne olabilir.

Kullanıcı avatarı
tegin
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek:

Mesajgönderen tegin » 20 Tem 2013, 20:34

Arıza birden ortaya çıktıysa, enjektör olamaz diye düşünüyorum.
Benzin basıncının düşmesi buna neden olabilir...benzin pompası arızası, yakıt filtresinin kirlenmesi vs. olabilir.

H. Gültekin Çakar.
Osmaniye-Kadirli
Kaşkay Tekna Pack 1.5 dci J10 2012

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 20 Tem 2013, 21:52

ağrızan enjektör yada enjektör tesisatın,dan dır