P12'imle kaza yaptım sizce bu araç toplanmalı mı ?

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
apssoline
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

P12'imle kaza yaptım sizce bu araç toplanmalı mı ?

Mesajgönderen apssoline » 04 Ağu 2013, 21:06

Evet arkadaşlar pekte ufak sayılamayacak bir kaza atlattım, arabamı seviyorum ve toplatmak niyetindeyim ancak parça fiyatları ve harcanacak emek çok korkutuyor beni işin sonunda aracın dikiş tutmama ihtimalide var en nihayetinde, siz ne dersiniz ?

http://imgim.com/20130804_165631.jpg

http://imgim.com/20130804_165717.jpg

2005 Visia HURDA :(

Kullanıcı avatarı
mustafa2326
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: klima

Re: P12'imle kaza yaptım sizce bu araç toplanmalı mı ?

Mesajgönderen mustafa2326 » 04 Ağu 2013, 21:19

Ben olsam yaptırdım şahsen dikişte tutturu neden tutturmasın resimde göründüğü kadarıyla motorda felan bişey yok gibi.Hurdaya atacak halinde yok sonuçta.Yaptır bence ustam.

Kullanıcı avatarı
apssoline
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen apssoline » 04 Ağu 2013, 21:24

yok yok motoru tertemiz yürüyen aksamının sıkıntısı az zaten ancak araba gayet nazlı maalum benimde gözüm korktu şimdi ilanı koydum sahibindene yarın falan aktif olur bi yandan da parça araştırması yapıyorum maliyet nedir diye, bakalım bayramdan sonra akıbeti belli olacak

Kullanıcı avatarı
AKSUNGUR33
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: BANKA

Mesajgönderen AKSUNGUR33 » 04 Ağu 2013, 21:25

Kardeş haklısın masrafın ne çıkar bilmiyorum ama düzen tutturmama şansın yok. Yeterki ustan iyi olsun.

M. Evren Aksungur
Tarsus /Mersin
2005 PRIMERA TEKNA

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 04 Ağu 2013, 23:25

Geçmiş olsun hocam. Kaput neden açık darbeden dolayı kapanmıyormu yoksa sizmi açtınız. Arka camda patlamış. Bu araç toplanır usta olayı tamamen farklı bir konu ama bana kalırsa önce maliyetini çıkarıp üzerinde düşünmek daha güzel olur. Tekrar geçmiş olsun.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 05 Ağu 2013, 01:28

öncelikle geçmiş olsun,
ilginç bir kazaya benziyor sağlı sollu yan taraftan hasar almış, biri size çarpıp sürükledi mi?
aracın hava yastıkları açılmış, kapılar, kaput, arka cam vs hasar almış, kaskolu ise büyük ihtimalle perte çıkartılır, herhalde kaskonuz yoktu, masrafı karşı tarafın sigortasından alabiliyorsanız o ayrı ama kendi cebinizden karşılayacaksanız maliyeti yüksek olacağa benzer. hem böyle önemli bir kaza geçirmiş bir aracı kullanmak ister misiniz bilmem, insanın aklında her zaman kaza anı ve aracın doğru düzgün toparlanıp toparlanmadığı kalır, ufacık bir ses gelse, bir anormallik olsa kazadan bilirsiniz, gönül rahatlığıyla süremezsiniz.
şahsi fikrim, bu aracı elden çıkartıp yine istiyorsanız başka bir primera almanızın daha mantılı olacağı yönünde.

Kullanıcı avatarı
apssoline
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen apssoline » 05 Ağu 2013, 05:06

Sağ olun arkadaşlar şükür atlattık bişey olmadan

En son apssoline tarafından 05 Ağu 2013, 05:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
apssoline
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen apssoline » 05 Ağu 2013, 05:08

Sağ olun arkadaşlar şükür atlattık bişey olmadan, kaputu ben açık çekmişim fotoğrafta gördüm bende öyle kaldığını. Kaza anını hatırlamıyorum desem yeridir çok taze henüz yeni yeni bazı şeyler oturuyor ancak araba hakimiyetimden çıktı diyebilirim önce sola sonra kaldırıma çıkıp sağdaki duvara vurmuşum, aracı yaptırma taraftarıyım çünkü o kazanın kötü anısından katkat fazla iyi anılarım var içinde o yüzden böyle ısrarcıyım maddeden çok maneviyatçıyım yani ancak korkuyorum işte araç bu olunca o işe girmeye sizlere danışmak istedim nasıl olur diye kabataslak 8 9 bine hallolucak gibi duruyor ustaların ilk hesaplarına göre kafam karşık yani fazlasıyla offf off :KK

Kullanıcı avatarı
apssoline
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen apssoline » 05 Ağu 2013, 05:12

Ve evet maalesef kaskom yoktu hatta işin komik tarafı kaza günü bir arkadaşım kızmıştı bana kasko yok diye bense 'prensip olarak kaza yapmıyorum' demiştim..

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 05 Ağu 2013, 08:01

Ustaların ilk çıkardığı maliyetlerin tuttuğunu pek görmedim oturup kalem kalem hesaplama yapıldıysa bile sonradan çıkan daha bir çok şey oluyor. Daha önceden bir araç toplatma tecrübeniz olmadıysa bence iki kez daha düşünün. Bu süreçte doğru düzgün bir ustaya denk gelmediyseniz maddi ve manevi anlamda oldukça yorulcaksınız. Sol ön kapıda kapanmıyor. Basit bir şekilde sizin iyi bir ustaya ihtiyacınız olduğu gözüküyor. Bu araç toplanırmı evet toplanır ama kendiniz ustalarla birlikte oturup parça parça maliyet çıkarın. Genel toplama işçilik ve diğer maliyetleride ekleyin. Üzerinede fazladan 2 bin lira ekleyin. Ustanıza güveniyorsanız ve gönlünüze göre bir iş yapılacağından eminseniz bu işe girişin. Yine takdir sizin ancak bunlarda olabilecek şeyler.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
apssoline
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen apssoline » 05 Ağu 2013, 20:09

Yorumlarınız için çok teşekkürler 13bin500'e bıraktım arabayı bugün 2 3 ay içinde forumun x-trail kısmına geçiş yapıcam kısmetse

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 05 Ağu 2013, 22:23

hayırlısı olsun, inşallah istediğiniz gb bir araç alırsınız.

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı