P12 püf noktaları

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

P12 püf noktaları

Mesajgönderen FelixCrail » 26 May 2012, 17:34

Gizli servis menüsüne erişim

servis menüsüne erişmek için kontak açık, radyo kapalı iken INFO yazılı tuşa basılı tutarken, soldaki tekeri (ses açma düğmesini) çevirmeye başlayın. gizli servis menüsü açılacaktır. bu menü sayesinde servis uyarı yazısını kendiniz sıfırlayabilir, servise gitme kilometresini kendi belirlediğiniz km ile değiştirebilirsiniz (15.000km den 7500km ye çektim ben mesela). diğer ayarlar ne işe yarıyor hala çözemedim. emniyet kemeri (seat belt) uyarısını açıp kapama da var bu menüde. açıksa kemeri takmadığınız zaman belli bir süre sonra ikaz susuyor.LCD ekranda kemer tak uyarısı çıktığında BACK tuşuna basarsanız görsel ikaz kayboluyor.

ayar kapalı ise kemeri takana kadar ötüyor ve siz konsoldan BACK tuşuna bassanız bile ekrandaki uyarı kaybolmuyor.

Akü bittiğinde kapıları ve bagajı açma

akünüz biterse kapıları kumanda ile açamazsınız. sürücü kapısının, kapı kolunun, arka kapıya yakın olan tarafındaki plastik kapağı sökün. altından manuel açma için kilidi göreceksiniz. anahtar ile kapıları açabilirsiniz.

bagajı açmak için ise sürücü koltuğu arkasındaki arka koltuğun sırtlığını yatırın. elinizi bagaj kapağı tavanının hizasında tutup, yan duvardaki çekme kolunu çekerseniz bagajı da açmış olursunuz.

eğer arka kapıları kilitlemek isterseniz, çocuk kilidinin üst kısmında ufak dikdörtgen bir yer var. onu çevirirseniz arka kapılar kilitlenmiş olur. kilidi çevirdikten sonra arka kapıları kapatabilirsiniz

Güvenli kapı açma modu
sanırım tüm primeraların kumandası kapı açma tuşuna bir kere basınca önce sürücü kapısı, 2. basışta diğer kapılar ve bagaj açılıyor. eğer tek basışta tüm kapılar ve bagaj kilidi açılsın istiyorsanız, aynı anda kumanda üzerindeki açma ve kapama tuşlarına 5-10sn kadar basılı tutun. bu modlar arasında geçişi sağlar.

sizin bildiğiniz başka püf noktaları varsa ekleme yapınız.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Re: P12 püf noktaları

Mesajgönderen FelixCrail » 01 Haz 2012, 21:19

LCD Ekran Gece/Gündüz modu arası geçiş
SETTINGS düğmesine uzun basarsanız Gece/Gündüz modları arası geçiş yapabilirsiniz

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
red
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Mesajgönderen red » 08 Haz 2012, 18:54

FelixCrail yazdı:
Güvenli kapı açma modu
sanırım tüm primeraların kumandası kapı açma tuşuna bir kere basınca önce sürücü kapısı, 2. basışta diğer kapılar ve bagaj açılıyor. eğer tek basışta tüm kapılar ve bagaj kilidi açılsın istiyorsanız, aynı anda kumanda üzerindeki açma ve kapama tuşlarına 5-10sn kadar basılı tutun. bu modlar arasında geçişi sağlar.

bahsettiğiniz uygulamayı yaptım ancak olmadı - ya da ben beceremedim. biraz daha detaylı anlatabilir misiniz?

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 08 Haz 2012, 20:42

becerememiş olabilirsin. aynı anda daha uzun süre basmayı dene. bende çalıştı.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
bayramtkm
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: işçi

Mesajgönderen bayramtkm » 28 Kas 2014, 01:27

bendede bu sekilde mod degişimi gerçeklestirebiliyorum genelde yanlız kullanıyorsan sadece sürücü kapısı acılması daha iyi bence bu konumda ullananlar içerden bagajın acılmadıgını sanabilirler orta konsoldaki dügmeden kilidi devre dışı bırakıp sonra bagaj kapısını deneyin acılacaktır bu arada az bişey uzun olsada benim bagaj amortisörlerini opel korsa ile degiştim suan sorunsuz gibi

2007 nissan premiera 1,6 visia
benzin +lpg
101,500km de
istanbul

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı