QASHQAİ PERFORMANS

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
dkan88
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: öğrenci

QASHQAİ PERFORMANS

Mesajgönderen dkan88 » 11 Ara 2012, 00:45

MERHABA ARKADAŞLAR BENİM UFAK BİR PROBLEMİM VAR DENEYİMLİ YADA DENEMİŞ OLAN BİRİ VARSA BE YARDIMCI OLURSA ÇOK SEVİNİRİM . 2012 MODEL 1.5 DCİ 110 BEYGİR QASHQAİM VAR FAKAT BİRAZ PERFORMANS SIKINTISI ÇEKİYORUM BU ARALAR REVAŞTA OLAN ŞU RECE CHİP SİSTEMİNİ TAKTIRMAYI DÜŞÜNÜYORUM ARACIN BEYGİRİNİ 141 E ÇIKARTIYOR VE TORKUNUDA YÜKSELTTİĞİNİ SÖYLÜYORLAR. TAKTIRAN VARSA LÜTFEN YARDIMCI OLSUN VE BU CHİPLER ARACIN GARANTİSİNİ ETKİLİYORMU ACABA. SON BİRŞEY DAHA CHİP VEYA CHİPLE AYNI ZAMANDA PERFORMANS İÇİN HAVA FİLTRESİ VS. GİBİ EKLEMELER YAPSAM KATKISI OLURMU ? CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM :)

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Re: QASHQAİ PERFORMANS

Mesajgönderen GhettoParty » 11 Ara 2012, 02:22

araç üzerindeki ağırlık mesela ön kaput ve bagajı fiberden yapmak , kompe egzoz ,performans filtre , jant lastik seçimi motor yağı , yakıt vs basit yaptırılacak işlemler bile değiştiricektir

benim şahsi düşüncem 1.5 bir araç alarak performans beklemek bence mantıklı değil zaten gaza asılarak yakıt artmakta onun yerine 2000 ve üstü bir motor seçeneği araç alabilirdiniz.Hemde motorunuz biraz daha performansa yönelik olacaktı.

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
aresavas
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek: IT Manager
İletişim:

Mesajgönderen aresavas » 11 Ara 2012, 12:44

Araç üzerinde yapılan elektronik modifikasyonlar aracın garanti kapsamı dışına çıkmasına sebep olur. Buna race chip dahil. Hava filtresinin ise tolerans içerisinde ve aracın çalışma sistemine direk müdahil olmadığından aracı garanti kapsamı dışına çıkarmadığını biliyorum. Bunun dışında, chip tuning tarzı elektronik müdahaleler ile mevcut motorunuzdan çok daha yüksek ve sizi tatmin edecek sonuçlar alabilirsiniz. Fakat malum her şeyin de bir bedeli olduğunu unutmamak lazım. Belirli bir tork ve hp değerlerinde hesaplanan ve uzun yıllar bu değerlerde sorunsuz çalışabilmesi için planlanan motorunuzun , bu müdahale ile ne kadar uzun süre sorunuz beklentilerinizi karşılayabileceğini de düşünmek lazım. Doping verilmiş bir yarış atı gibi 1 veya 2 yarış sonunda at yorgunluktan çatlayabiliyor malum :) Bir diğer konu da yakıt, chip tuning yapılarak beygir gücü ve torktan elde ettiğiniz kazanç kadar yakıttan da kaybınız olacağını da önemle hatırlatmak isterim.

Your dream is my reality...

06 SH 055
Çankaya / ANKARA

Kullanıcı avatarı
dkan88
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: öğrenci

Mesajgönderen dkan88 » 11 Ara 2012, 23:04

son birşey daha sormak istiyorum aracımın farlarını xenon la değiştirsem garantisini etlkiler mi?

Kullanıcı avatarı
sefazeytunlu
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: öğretmen

Mesajgönderen sefazeytunlu » 24 Ağu 2013, 22:27

Merhaba arkadaşlar, ben aranıza yeni katıldım. 2013 qashqai tekna sport pack kullanıcısıyım. Motorla ilgili yorumunuzu dinledim. Bence segmentinin düşük motordaki en iyi motoru qq dür. Daha önce kia sportage benzinli kullanıyordum. az kalsın şoförlüğü unutturacaktı bana. İyiki qq var ve ben ona sahibim. Chip tonic sakın ha. Servis yardımcı olmadığı gibi , bir ayağınız sürekli sanayide olur. Lütfen gereksiz işlere tevessül etmeyin.

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı