Direksiyonun sola çekmesi

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
cgty
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Direksiyonun sola çekmesi

Mesajgönderen cgty » 26 Haz 2013, 23:26

Merhaba arkadaşlar,

2005 K12 arabamda sağa sola çekme yoktu fakat direksiyonum çok hafif sola eğimli gibiydi. Rot ayarım düzgün zira rot ayarından sonra da böyleydi araba. Yıllık bakıma gittiğimde lastikler söküldü, frenler v.s kontrol edildi ardından lastikler takıldıktan sonra direksiyondaki sola yatıklığın düzelmesi adına bilgisayar ile direksiyonu yeniden kalibre ettik bu kalibrasyon işleminden sonra bahsettiğim sola yatıklık düzeldi, araba 40 km'nin üstünde hızla giderken direksiyon ip gibi dümdüz ve araçta sağa-sola çekme yok ama hızım 40 km nin altındayken direksiyon bazen bariz sola çekiyor. Her zaman her yolda yapmasa da daha önce hiç olmayan bir şeydi bu. Yani otoparktan çıkıyorum ana yola çıkana kadar düşük hızda giderken direksiyon sola doğru dönüyor ve araba da sola çekiyor ama hızlanınca durum düzeliyor. PS arıza lambası yanmıyor ve direksiyonda herhangi bir sertleşme yok. Sorun nerede olabilir? Eğer rot ayarında bir bozukluk olduysa yüksek hızda da çekme yapması gerekmez mi, ön düzen ayarlarının bozukluğu yalnızca düşük hızda kendini gösterebilir mi yoksa direksiyonumda mı bir problem var?

Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
cgty
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Re: Direksiyonun sola çekmesi

Mesajgönderen cgty » 08 Eyl 2013, 21:26

Arkadaşlar bu soruya cevap veren olmadı ama ben sorunu çözdüm. Ne olduğunu da anlatayım da başına gelen olursa belki yardımım dokunmuş olur.

Direksiyondaki sorun, elektrikli motor için ilgili kodun silinmiş olmasıymış. Gülsuyu'nda Bostancıoğlu servise giderek kontrol ettirdim. PS için yeniden tanımlama yapıldı ve direksiyon kalibre edildi, şu anda mükemmel durumda. İşlem için aracı cihaza bağlama ücreti adı altında kdv dahil 80 tl ödeme yaptım. Bu kod silinmesi olayı bilmeyen ellerde kalibrasyon işlemi yapılması veya akü değişimi gibi durumlarda olabiliyormuş.

Bir de ustanın önemli bir tavsiyesini paylaşmak istiyorum. Elektrikli direksiyonlar aşırı ısınma durumunda kendini korumaya alarak devreden çıkıyormuş. Bu durumda direksiyon çok sert olup PS arıza lambası yanıyor. Bu gibi durumlarda direksiyonu çevirmek için kesinlikle zorlamadan aracı uygun bir yerde durdurup bi 5-10 dakika sonra yeniden çalıştırarak yola öyle devam etmek gerekiyormuş. Aksi takdirde ısınan motor yanarsa direksiyon kutusunun değişmesi gerekiyor ve maliyeti 4-5 bin lira kadar. Bu ısınmanın sebebi de çok uzun süreli ve çok fazla manevra durumlarında yani bu motorun normalden fazla çalışması durumlarında oluyor.

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 08 Eyl 2013, 21:53

Açıkçası bu sorunu bende merak etmiştim. Fikir yürütülebilecek konuyu zaten siz ilk mesajda belirtmiştiniz. Üzerinden gidilebilecek tahmin yürütülebilecek seçenekler basit kaldığı için servisteki mekaniker arkadaşlarımıza danışacaktım, aklımdaydı ama zaman aşımı oldu. Konuyu bile unuttum.

Tekrar geri dönüp sorunun kaynağını ve çözümünü bizlerle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca noktalama işaretlerini çok güzel bir şekilde kullanıp, çözümü anlaşılır bir şekilde paylaştığınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Makine Mühendisi

Mesajgönderen Karacabeg » 23 Eki 2013, 13:52

Şanslıymışsınız konuyu çabuk halletmişsiniz bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
ahmet.shu
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Serbest

Re: Nissan Micra Direksiyonun sola çekmesi

Mesajgönderen ahmet.shu » 25 Eyl 2018, 23:03

2006 Micra K12 Tekna aracımın sağ tıkırtı burcu değişti ve direksiyon 45 derece dönük halde motorcudan teslim aldım. Elektrik ustasına yönelendirdiler ve direksiyon simidini söküp tekerler düz halde iken yeniden monte ettiler. Araç sola çekmeye başladı. Rot-balans 2 kez yapıldı sorun aynı. Tüm ustalar elektrik motoru veya sensör gibi birşeyi arıza yapmıştır dediler. Araç yavaşken direksiyon direkt sola yatıyor. Hızlanınca düzeliyor. PS ışığı kapalı. Aynı sorun olma ihtimali var. Yaşadığım şehirde Nissan Yetkili Servisi yok. Acaba akü başlarını söküp 5dk. beklesem sonra tekrar taksam düzelir mi kendiliğinden? Bilgisayarıları bazen reset yapınca ya da yeniden başlatınca düzelmesi gibi bu sorun da gider mi?

Micra 2006 Tekna 1.2

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: Re: Nissan Micra Direksiyonun sola çekmesi

Mesajgönderen Ally_07 » 25 Eyl 2018, 23:15

Akü kutup başlarını sökmek bildiğim kadarıyla göstergedeki sönmeyen uyarıları kapatmak için yapılıyor. Siz uyarı yok diyorsunuz. Sanırım yukarıdaki mesajlarda da bahsedildiği üzere bilgisayara bağlanıp kalibrasyon yapılması gerek.
ahmet.shu yazdı:2006 Micra K12 Tekna aracımın sağ tıkırtı burcu değişti ve direksiyon 45 derece dönük halde motorcudan teslim aldım. Elektrik ustasına yönelendirdiler ve direksiyon simidini söküp tekerler düz halde iken yeniden monte ettiler. Araç sola çekmeye başladı. Rot-balans 2 kez yapıldı sorun aynı. Tüm ustalar elektrik motoru veya sensör gibi birşeyi arıza yapmıştır dediler. Araç yavaşken direksiyon direkt sola yatıyor. Hızlanınca düzeliyor. PS ışığı kapalı. Aynı sorun olma ihtimali var. Yaşadığım şehirde Nissan Yetkili Servisi yok. Acaba akü başlarını söküp 5dk. beklesem sonra tekrar taksam düzelir mi kendiliğinden? Bilgisayarıları bazen reset yapınca ya da yeniden başlatınca düzelmesi gibi bu sorun da gider mi?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
ahmet.shu
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Serbest

Re: RE: Re: Nissan Micra Direksiyonun sola çekmesi

Mesajgönderen ahmet.shu » 29 Eyl 2018, 16:16

Ally_07 yazdı:Akü kutup başlarını sökmek bildiğim kadarıyla göstergedeki sönmeyen uyarıları kapatmak için yapılıyor. Siz uyarı yok diyorsunuz. Sanırım yukarıdaki mesajlarda da bahsedildiği üzere bilgisayara bağlanıp kalibrasyon yapılması gerek.
ahmet.shu yazdı:2006 Micra K12 Tekna aracımın sağ tıkırtı burcu değişti ve direksiyon 45 derece dönük halde motorcudan teslim aldım. Elektrik ustasına yönelendirdiler ve direksiyon simidini söküp tekerler düz halde iken yeniden monte ettiler. Araç sola çekmeye başladı. Rot-balans 2 kez yapıldı sorun aynı. Tüm ustalar elektrik motoru veya sensör gibi birşeyi arıza yapmıştır dediler. Araç yavaşken direksiyon direkt sola yatıyor. Hızlanınca düzeliyor. PS ışığı kapalı. Aynı sorun olma ihtimali var. Yaşadığım şehirde Nissan Yetkili Servisi yok. Acaba akü başlarını söküp 5dk. beklesem sonra tekrar taksam düzelir mi kendiliğinden? Bilgisayarıları bazen reset yapınca ya da yeniden başlatınca düzelmesi gibi bu sorun da gider mi?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akü + kutup başını söktüm bi süre bekledim yeniden taktım işe yaramadı :) Sivas Nissan Yetkili servisi ni aradım onlarda bu cihaz bozukmuş. Tokat ta EPS kalibrasyonu yapan cihaza sahip bir yer aradım. Bosch Car servisinde buldum. Laptop tan EPS modülü ordan da direksiyon açı ayarı sıfırlama çalıştırdı. Direksiyonu sağa-sola tam çevirip programdaki yönergeleri takip etti tamam dedi. Aldım şimdi araba ip gibi dümdüz gidiyor yolda :) Sadece 150tl ödedim. Sivas yetkili servisi de aynı ücreti söylemişti. Yol param cebimde kaldı. Teşekkürler

Micra 2006 Tekna 1.2

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: Re: RE: Re: Nissan Micra Direksiyonun sola çekmesi

Mesajgönderen Ally_07 » 30 Eyl 2018, 16:00

ahmet.shu yazdı: Akü + kutup başını söktüm bi süre bekledim yeniden taktım işe yaramadı :) Sivas Nissan Yetkili servisi ni aradım onlarda bu cihaz bozukmuş. Tokat ta EPS kalibrasyonu yapan cihaza sahip bir yer aradım. Bosch Car servisinde buldum. Laptop tan EPS modülü ordan da direksiyon açı ayarı sıfırlama çalıştırdı. Direksiyonu sağa-sola tam çevirip programdaki yönergeleri takip etti tamam dedi. Aldım şimdi araba ip gibi dümdüz gidiyor yolda :) Sadece 150tl ödedim. Sivas yetkili servisi de aynı ücreti söylemişti. Yol param cebimde kaldı. Teşekkürler

Rica ederim, sorununuzun kolayca çözülmesine memnun oldum. Bu arada bilgilendirme için de ayrıca teşekkürler.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı