qaqai 1.5 dcı teknasport problem

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
musti1538
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: eğitim

qaqai 1.5 dcı teknasport problem

Mesajgönderen musti1538 » 16 Eyl 2013, 09:37

arkadaşlar lütfen yardım. araö daha 97 km de. 1.5 dcı teknasport. sıfır aldım. sanki en başta hissetmediğim anormal bir ses geliyor aracın içine. enjektör lerin sesi dışında buna benzer titreme sesi gibi. rahatsız ediyor. bir de rampada ilk kalkışlarda gaz yemiyor gibi durum var. nedir sorun? Diğer bir konu yokuşta kalkarken kütürtü duydum. patinaj çekti sanıyorum. anti patinaj olmasa gerek bu arabada. dizelle yeni tanışmam bu ancak ilk konu beni huylandırıyor artık araca binmek istemiyorum neredeyse. yakıt konusu 10.0 şu an normal mi? beni aydınlatırsanız sevinirim arkadaşlar. tşk.

Kullanıcı avatarı
musti1538
Silver Üye
Silver Üye

Re: qaqai 1.5 dcı teknasport problem

Mesajgönderen musti1538 » 16 Eyl 2013, 18:54

arkadaşlar yok mu bir bilen? yardım edecek?

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 16 Eyl 2013, 19:10

Yakıt değerinin ortalam 1000 km civarına gelince sıfırlayarak sağlıklı bir değer alabilirsiniz

Diğer konu hakkında ilgili arkadaş açıklama yapıcaktır

Eğerki sizi rahatsız eden bir durum var ise sonucunda araçta insan yapımı olduğundan hata olabilir zaman kaybetmeden servise giderek rahatsız olduğunuz konuları belirtmenizde yarar var

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 17 Eyl 2013, 20:49

Aracınızda bir problem aramadan önce yakıt aldığınız yeri değiştirin derim.Dizel araçların en büyük sorunu kötü yakıttır.Buda aracınızın hem çekişini hem yakışını hemde sesini etkiler.Sorun devam ederse yada sorununuz geçerse bilgi vermenizi rica edeceğim.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
musti1538
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen musti1538 » 27 Eyl 2013, 08:32

sevgili etap nissan yakıtı dediğiniz yerden aldım ancak sorun devam ediyor. özellikle sabahlar araç yüke bindiginde içeriye bir sac titremesi gibi vibrasyon sesi geliyor. enjektör sesine benziyor ancak değil. rahatsız edici. yarım debriyajsız kalkış yapılmıyor. acemiler kalkamaz bu araçla. son olarak araç 250 km. de yakıt 8.9 normal mi? tşk.

Kullanıcı avatarı
alisak
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: öğretmen

Mesajgönderen alisak » 02 Eki 2013, 00:40

Arkadaşım yakıt değeri eğer sürekli şehir içi ve çok dur-kalklı kullandıysan normal. araçtan gelen sesi ise bence vakit kaybetmeden servise bi göster derim.

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 02 Eki 2013, 10:18

sesi duymadığım dan dolayı normal yada değil deme şansım yok ses konusunda size yardımcı olamıyacağım isterseniz bir servise gösterin.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
captainmemo3
Silver Üye
Silver Üye
İletişim:

Mesajgönderen captainmemo3 » 17 Eki 2013, 22:16

ARKADAŞLAR
anladığım kadarı ile arkadaşın anlatmak istediği dizel motorun düşük devir ve hızlarda çıkardığı seslerden ve vibrasyondan bahsediyor. Daha önce dizel araç kullanmadığı da düşünülürse bu sesler ve vibrasyon ona anormal gelmektedir. Sesi duymadan tarifle konuşuyorum ama sanırım böyledir. Bir servise giderse anormal olup olmadığını ona söyleyecektir. dizel araçların kalkışları hiç bir zaman benzinli kadar güçlü olmaz ama dediği kadar yarım debriyaj ile de kalması normal değil tabii ki.
yakıt sarfiyat bilgi ekranı ilk 1000 -5000 km lere gelene kadar 7 lt 8 litre göstermesi normal, araç normal çalışma rejimine girene kadar böyle gider daha sonra 5.5 , 5.7 litre aralıklarına oturur. ancak çok dur kalk ve sert kullanımlarda yükselir ve normal kullanıma dönülünce tekrar yerine 5.5 litreler geri döner. Tabii tasarruflu kullanım tarzını benimserseniz 4.3 litreye kadar düşebilir bilesiniz

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı