P12 otomatik 2.0 tekna marş basiyor fakat calismiyor.

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
cdemir86
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek:

Mesajgönderen cdemir86 » 24 Şub 2015, 19:07

Merhaba aracim 2003 model P12 otomatik 2.0 tekna marş basiyor fakat calismiyor. Aku ile ilgili bir sorun oldugunu dusunmuyorum . Gostergeler sorunsuz calisiyor. Uzun sureli mars yapinca calisacak gibi oluyor fakat bir turlu toparlayamiyor. Sorunun kaynagini cok merak ediyorum. Yardimci olursaniz sevinirim.

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 24 Şub 2015, 20:39

Aku olsa hiç marş basmazdı. Dediğiniz gibi akü değil kesinlikle. Ateşleme yada yakıt sistemi kaynaklı bir durum var gibi gözüküyor. Öncelikle bobinleri bujilerin üstünden çıkarıp ateşleme varmı onu kontrol edin isterseniz. Tüm bobinler ateşleme yapıyorsa bu sefer depodan motora gelen yakıt borusunu söküp yakıt geliyormu kontrol ederdim ben olsam.

Aracı uzun süre çalıştırmadıysanız yaptığınız her başarısız deneme sonrasında araç boğulmuş da olabilir. Bir keresinde benimde başıma geldi bu durum.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
duman
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: ELEKTRONİK

Re: P12 otomatik 2.0 tekna marş basiyor fakat calismiyor.

Mesajgönderen duman » 24 Şub 2015, 23:23

araçtaaa lpg varsa marşa barken aynı anda lpg benzin btonuna basılıtututn araç direk lpgde calısırrr benzin olmayınca öylee yapılıyooo ama egerkı araç lpgli değilse bana kalırsaa benzin pompa motorunda arıza var bir arkadasımın basına gelmişti aynı durum oda p12 2006 modeldı otomatık araç benzın pompası arızalanmıştıı İKİCİ ANTARNATİFFF BİRAZ SİZİ ÜZEBİİR ODA IMBİLOZER SORUNU İBİLOZEDE ARIZA VARSA AYNI DURUMU YAPARR ONU ANLAMAK İÇİNDE YEDEK ANAHTARIN VARSA ONUNLA DENE KULLANDIGIN ANAHTARIN INBİLOZER CİPİ ARIZALANMIŞ OLABİLİRRR İMBİLOZER YAKIT POMPAZINA KOMUTVEREN BİR SİSİTEMDIR

PRİMERAp12 tekna+plus 2006
34 GZ 3546
ist tuzla
https://www.youtube.com/watch?v=e7A2zkz ... e=youtu.be BENIM TEKNAM..
Resim

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 24 Şub 2015, 23:29

FelixCrail yazdı:Aku olsa hiç marş basmazdı. Dediğiniz gibi akü değil kesinlikle. Ateşleme yada yakıt sistemi kaynaklı bir durum var gibi gözüküyor. Öncelikle bobinleri bujilerin üstünden çıkarıp ateşleme varmı onu kontrol edin isterseniz. Tüm bobinler ateşleme yapıyorsa bu sefer depodan motora gelen yakıt borusunu söküp yakıt geliyormu kontrol ederdim ben olsam.

Aracı uzun süre çalıştırmadıysanız yaptığınız her başarısız deneme sonrasında araç boğulmuş da olabilir. Bir keresinde benimde başıma geldi bu durum.

Bunların yanında;
yakıtın geliyor olması da çalışacağı anlamına gelmeyebilir, enjektörlere gelen tetikleme ve elektrik kabloları da çalışmıyor olabileceği gibi, beyinden enjektörlere tetikleme gelmiyor da olabilir. bu da yakıtın enjektörlere geldiği, pistonlara gelmediği anlamına gelir. inşallah öyle değildir. ilk önce FELİX in dediği gibi, kontrollerinizi yaptıktan sonra bujileri de kontrol edin, sonra yakıt kısmına geçin bence.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 25 Şub 2015, 00:00

İmmo sorunu olunca araç marş basıyormu. Bende çok nadiren anahtarı tanımıyor araba. O zaman hiç marş basmıyor

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
duman
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: ELEKTRONİK

Mesajgönderen duman » 25 Şub 2015, 00:05

ömerrrcimm senın sorunun hiç marş basamaması inankı direksiyon altındakı kutudan yanı tavanlAmbası arızası olan kutudaa emın ol cunkı ben okutuyu cıkardıgımda araç hiç marş basmıyoduuu kendı arızamı kendım yaptım o arada bikaçşeyler denemıştım oradan biliyorum ama bilgi amaçlı söylüyorum imblozer arızasında marçç basar araç çalışmazz bunu cogu ustalar bilir arkadasımız bana kalırsa yedek anahtarıyla denemesı

bu arada buluşalımda senın arızalı kutuyu yapalım ınanbana cok basıt bir işlemmm

PRİMERAp12 tekna+plus 2006
34 GZ 3546
ist tuzla
https://www.youtube.com/watch?v=e7A2zkz ... e=youtu.be BENIM TEKNAM..
Resim

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 25 Şub 2015, 07:45

Benimkini bozarsak iyice alırım senin kutunu :)

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
soliter73
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Memur

Mesajgönderen soliter73 » 25 Şub 2015, 10:25

Benim başıma geldiğinden biliyorum. Durumun Benzin Pompası arızasına benziyor. Bir de sakın lpg düğmesine basılı tutarak direk lpg ile çalıştırmayın aracınızı sonra ben gibi benzin pompasını elinize alırsınız. ben bu yüzden pompayı değiştirdim.benim de bildiğim kadar immobilizer arızasında aracın marşı basmaz.

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 25 Şub 2015, 12:39

soliter73 yazdı:Benim başıma geldiğinden biliyorum. Durumun Benzin Pompası arızasına benziyor. Bir de sakın lpg düğmesine basılı tutarak direk lpg ile çalıştırmayın aracınızı sonra ben gibi benzin pompasını elinize alırsınız. ben bu yüzden pompayı değiştirdim.benim de bildiğim kadar immobilizer arızasında aracın marşı basmaz.

İmmo arızasında araç marş basıyor.. Ben anahtar değişirken çipi takmadan aracı çalıştırmaya kalktım.. immo arıza ışığı yandı araç marş bastı fakat çalışmadı.. Muhtemelen yakıtı keserek aracın çalışmasını engelliyor.. Tam detaylı bilmiyorum engellemeyi nasıl yaptığını fakat aracın marş basmasını engellemiyor, bu kesin..

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 25 Şub 2015, 13:58

Bende cipsiz yedek anahtar var. Arac hic mars basmiyor bu anahtarla.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 25 Şub 2015, 15:34

FelixCrail yazdı:Bende cipsiz yedek anahtar var. Arac hic mars basmiyor bu anahtarla.

Bendeki marşa bastı başkan.. Uyarı ışığı yanıp sönmeye başlıyor.. Fakat marşa basıyor.. P11-P12 farklı demekki..

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 25 Şub 2015, 17:08

FelixCrail yazdı:İmmo sorunu olunca araç marş basıyormu. Bende çok nadiren anahtarı tanımıyor araba. O zaman hiç marş basmıyor

immo sorununda marş basmaz tık sesi duyarsınız sadece, kapı ışığı sorununu çözmeye çalışırken direksiyon altındaki kutuyu söküp taktım, bayağı bir uğraştım o zaman immo devre dışı kaldı çalışmadı, motoru hiç döndürmedi sonra kontağı kapatıp açtım bir kaç defa sonra çalıştı bu sefer 4 lüler ve silecekler kendiliğinden çalışmaya başladı, 4 tane hata kodu yazmış o parçaları değiştirince hataları sildirdim normale döndü herşey.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 21 misafir

oto anahtarı