hangi baskı balata

(N15) (N16) Nissan Almera
Kullanıcı avatarı
MÜNÜRB
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: memur
İletişim:

Re: hangi baskı balata

Mesajgönderen MÜNÜRB » 01 Eki 2014, 21:41

spoilerci_modifiye yazdı:50 tl için de o riske girilmez

aynen katılıyorum üstadım :DD

münür bingöl
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008

Kullanıcı avatarı
cub
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen cub » 02 Eki 2014, 13:03

peki valeo kullanan yok mu arkadaşlar :D

Kullanıcı avatarı
cub
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen cub » 08 Eki 2014, 01:07

exedy daikin de karar kılıp arabamı ustaya bıraktım arkadaşlar.. aisin ile exedy nin aynı olduğunu söyledi ama fiyat farkı varsa yedik kazığı :( bilemiyorum tabi sağlık olsun napalım..

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 08 Eki 2014, 01:14

Daikin daha pahalidir.. Ayni fiyat olmasi mumkun degil.. Ustaniz ayni fiyata Aisin takacakken Daikin takacaksa zaten akillica karar vermissiniz.. Ama yok Daikin'i daha fazla paraya takarsada bunu kazik olarak dusunmeyin.. Aracinizda, sizde daha memnun olacaksiniz araci kullanirken..

Kullanıcı avatarı
cub
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen cub » 08 Eki 2014, 02:14

1.burak yazdı:Daikin daha pahalidir.. Ayni fiyat olmasi mumkun degil.. Ustaniz ayni fiyata Aisin takacakken Daikin takacaksa zaten akillica karar vermissiniz.. Ama yok Daikin'i daha fazla paraya takarsada bunu kazik olarak dusunmeyin.. Aracinizda, sizde daha memnun olacaksiniz araci kullanirken..

yani exedi daikin, aisinden daha kaliteli ? ..öyleyse içim rahat :D

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen 1.burak » 08 Eki 2014, 07:12

Tabiki oyle.. Ama bunu; ikisini ayni aracta ayni sartlarda kullanarak soylemiyorum.. Sadece arastirdigim ve kullananlarin soylediklerini iletiyorum.. Piyasa fiyatlarida bu yonde zaten.. Daha once soyledigim gibi Aisin taktirdim ve gayet memnunum.. Daikin'i de merak etmiyor degilim.. 2 arkadasimda Primera Gt var, muhtemelen degisirken baskiyi Daikin taktiracaklar.. O zaman deneme sansi bulacagim.. Sizde Daikin hakkindaki dusuncelerinizi paylasirsiniz araci teslim aldiktan sonra.. Bekliyorum..

Kullanıcı avatarı
cub
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen cub » 09 Eki 2014, 00:06

evet arkadaşlar arabayı teslim aldım.. bu seviyede onlarca sıfır/debriyajı yeni araba kullanmış biri olarak söylemek isterim ki tecrübe ettiğim en iyi debriyaj ile karşı karşıyayım :) .. kesinlikle üst düzey bir baskı balataymış.. debriyaj kaymak gibi oldu en ufak titreme zorlanma yok hemen her devirde kavrıyor meğerse araba can çekişiyormuş da haberimiz yokmuş.. arabanın gerçek gücünü anlamış oldum ve yakıt sarfiyarı yol bilgisayarında hemen kendini gösterdi.. üzerinden luk marka çıktı 4 yaylı.. exedy daikin in luk tan daha kaliteli olduğunu söyledi usta ve hissettirdi..

bu markayı öneren kardeşime teşekkür ederim biraz fazla para gitti ama değdi..

Kullanıcı avatarı
orcundogru
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: satış sorumlusu

Mesajgönderen orcundogru » 19 May 2015, 18:08

Arkadaşlar öncelikle merhaba.Aracımın baskıbalatası 2 ay önce bittiği için araştırmalara başladım.Ve forumunuza rastladım. Ben daikin exedy marka baskı balatada karar kıldım ve fiyat araştırmasına girdim istanbuldan bir parçacıdan çok uygun bir fiyata (233tl) sipariş verdim. 2 ay önce ustama yaktırdım baskı balatayı. Araç kendine geldi. Resmen can çekişiyormuş. Gerçi aldığımdan bu yana ne bobini kaldı ne balatası kaldı sürekli bana masraf açıyor ancak arabamı çok sevdiğim için keyfime göre masraflar yapıyorum. Ben daikin exedy marka baskı balatayı öneririm özellikle ani kalkışlarda çok iyi bir kavraması var hiç kaçırma olmuyor. Bu arada aracımdan çıkan orjinal baskı balata valeo markaydı. araç 130.000 km de. Ben aldığımda 120.000 km deydi.

Kullanıcı avatarı
Nismo
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Memur

Mesajgönderen Nismo » 24 Eyl 2015, 20:09

Exedy daıkın ve aısın baskı balata arasında kararsız kaldım. Aısın balatanın üzerindeki 6 yay olması daha çok dikkatimi çekti... Ne tavsiye olunur

made in Japan...

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

hangi baskı balata

Mesajgönderen FelixCrail » 24 Eyl 2015, 23:57

Şuan exedy kullanıyorum ve memnunum. Önceden valeo varmış. Söktükten sonra o balata ile nasıl yolda kalmamışım diye hayret ettim :) deişim sonrası arabanın gidişi bariz hissedildi. Daha atak şuan. Eskisi baya kaçırma yapıyormuş demekki

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
Nismo
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Memur

Mesajgönderen Nismo » 29 Eyl 2015, 22:23

Aisin 6 yaylı balatasında karar kıldık ustam ile..bir iki gün içerisinde elimizde olur. Bende değişimi ve üzerinden çıkacak balatayı resimleyip burada paylaşacağım.

made in Japan...

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen 1.burak » 01 Eki 2015, 09:07

1.burak yazdı:Ben aracimi 2009da 93 binde aldim.. Su an 155binde ve herhangibir zorlanma geri kacirma gibi bir problemim yoktu.. Debriyajim aldigimdan beri sertti.. Baska bir problem yuzunden motora mudahele edilirken baskiyida degiselim dedim ve degistik.. Uzerinden Luk marka balata cikti.. Orjinali Luk zaten.. Exedy kullaniyolar orjinalinde falan diyolar o kesinlikle yalan.. Adim gibi eminim.. Luk ve Valeo balata uzerinde 4 yay var, Aisinde 6 yay var, bu aracin kalkisindaki titresimi hissetmemenizde oldukca faydali oluyor.. Sonra baski uzerindeki laleler oldukca yumusak, buda debriyajin yumusakligina etki ediyor ve vites gecisleri ayirma cok rahat yapildigi icin kolaylasiyor.. Baski balataya kimse omur bicemez.. Kullanima bagli bir olaydir.. Bitirmek isterseniz 5km icinde aracin komple icine edersiniz.. Yarim debriyaj kullanmiyorsaniz, yolda giderken ayaginizi debriyajin ustunde tutmuyorsaniz, kalkislarda asiri gaz verip kalkmiyorsaniz, surekli trafikte dur kalk, yokus yukari dur kalk gibi bir suru sey var etki eden bunlari yapmiyorsaniz sizde normal bir kullanicisiniz.. O yuzden degiseceginiz baski balataya bir iki yil icinde bitecek gibi bakmadan gunluk kullaniminizda sizi rahat ettirecek bir parca olarak degerlendirip alin.. Valeo ve Luk markasini gecip Aisin'den degerlendirmeye bakin.. Dahada fazla para verirseniz Exedy Daikin alin dedigim gibi..

Buda balatanın fotoğrafı;

Resim

“Nissan Almera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı