bir kaç sorun

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
yavuz75
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: memur

bir kaç sorun

Mesajgönderen yavuz75 » 19 Eki 2014, 11:16

Arkadaşlar bende 2006 tekna var. 3 yıldan fazladır kullanıyorum... genel anlamda bir sıkıntı yaşamıyorum ancak bir kaç tane küçük sorunum var ama bazen küçük sorunlar bayağı bir can sıkabiliyor...
1. 4 lü cam düğmelerindeki bağaj açma düğmesi bozuk, yenisi çok pahalı çıkmasını bulamadım. Hadi neyse kullanalım dedik bu defa da kontağı kapatmadan bağaj açılmıyor. buna nasıl bir çözüm önerirsiniz.
2. Direksiyonda ve iç kapı kollarında bulunan parlak kaplamalar soyulmaya başladı ve çok çirkin görünüyor. sprey boya ile boyasam (kapı kollarını zımpara yaptıktan sonra) nasıl durur ya da buna bir çözüm bulabilen var mı.
3. Arka küllüğün bağlantı metallerini çocuklar kırmışlar ve küllük yerinde durmuyor... Yeni küllük bulamadım... orası da öyle boş boş çok çirkin duruyor... Ne yapabilirim...

Kullanıcı avatarı
ermutlu
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Re: bir kaç sorun

Mesajgönderen ermutlu » 19 Eki 2014, 13:08

Bagaj açma dümesini bir elektrikçiye göstermek gerekir. Diğer problemi de plastidip ile çözüleceğni düşünüyorum.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 19 Eki 2014, 14:09

benim 2003 te de kontak anahtarı açıkken bagajı açmıyor. normal olduğunu sanıyordum

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 19 Eki 2014, 14:29

spoilerci_modifiye yazdı:benim 2003 te de kontak anahtarı açıkken bagajı açmıyor. normal olduğunu sanıyordum

Kontak acikken disaridan bagaji acamamaniz bir ariza degildir.. Arkadas kontak acikken bagaji icerden actigi dugmenin bozuk oldugunu, o yuzden acamadigini soylemis.. Mecburen kontagi kapatip disaridan bagaji aciyor.. Okudugunuzu yanlis anladiginizi dusunuyorum Sabri Bey..

Kullanıcı avatarı
yavuz75
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen yavuz75 » 19 Eki 2014, 15:09

Kontak kapanmadan bağajın açılmaması sorun değil aracın zaten bir özelliği benim sorunum düğme arızalı olduğu için her seferinde kontağı kapatmak zorunda olmak. Elektrikçi ve elektronikçiye gösterdim ama çözüm olmadı.a

Kullanıcı avatarı
yavuz75
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen yavuz75 » 19 Eki 2014, 15:19

Plasditipin hangi modeli daha iyi ya da uygun olur acaba

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 19 Eki 2014, 15:30

Elin surekli temas ettigi yuzeyler icin plasti dip uzun omurlu degil. Boyayip ustune cila atmak en mantiklisi

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
feza
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: öğretmen

Mesajgönderen feza » 19 Eki 2014, 19:35

soyulmalar için karbon folyo kaplama kağıdıyla uygulama yapabilirsin, ben kendim farklılık olması açısından yaptım çok güzel oldu gören bunu çok iyi düşünmüşsün diyor, birçok alanda uygulama yaptım içeriye farklı bir hareketlilik kattı. metresi 50tl ancak sana 5tl alsan yeterde artar bile. malum oraları sökmesi çok basit tırnakları kırmadan çıkaracaksın gerisi marifetle yapıştırmaya kalıyor. fotoğraflarını paylaşmak isterdim ancak bilgisayarım buna müsayit değil.saygılarımla

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 20 Eki 2014, 00:41

1.burak yazdı:
spoilerci_modifiye yazdı:benim 2003 te de kontak anahtarı açıkken bagajı açmıyor. normal olduğunu sanıyordum

Kontak acikken disaridan bagaji acamamaniz bir ariza degildir.. Arkadas kontak acikken bagaji icerden actigi dugmenin bozuk oldugunu, o yuzden acamadigini soylemis.. Mecburen kontagi kapatip disaridan bagaji aciyor.. Okudugunuzu yanlis anladiginizi dusunuyorum Sabri Bey..

okuduğumu yanlış anlamamışım, kontak açıkken bagaj kapağı açılmıyor, benim arabada zaten içeriden açma düğmesi yok. ayrıca p12lerde arkada anahtarla açma yok. açma işlemini elektrik motoru yapıyor. plakalığın üzerinde düğme var ona dokunduğunda açılır. aynı düğmeye paralel içerideki düğme çalışmıyor arkadaşın arabasında. herhalde siz sistemini bilmeden cevaplamışsınız. yada 2006 larda sistem farklı ben bilmiyorum.
benim 2003 te de Cam açma düğmelerinin orada çalışmayan bir düğme var 8-10 gün önce söküp baktım altında da herhangi bir şey yok boşta kablo yok oraya ne bağlarım diye düşünürken aklıma bagaj açma geldi oraya uyacak düğme arıyordum tesadüf bugün bu konu ile karşılaştım.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 20 Eki 2014, 00:58

küllük konusuna gelince ben çıkardım yerine göre bir parça yaptım USB tipi şarj cihazı aldım ikili, onun içini söküp yerine yaptığım parçaya monte ettim, alttan elektrik beslemesi verdim. yolda çocuklar tabletlerini şarj edebiliyorlar. böyle bir şey yapabilirsiniz. veyahut küllüğün kapağını silikonla yerine yapıştırabilirsiniz. görsel olarak sizi rahatsız etmez. ben akşehirdeyim buralardaysanız isteğinize uygun ben her şekilde hallederim

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 20 Eki 2014, 17:04

spoilerci_modifiye yazdı:
1.burak yazdı:

okuduğumu yanlış anlamamışım, kontak açıkken bagaj kapağı açılmıyor, benim arabada zaten içeriden açma düğmesi yok. ayrıca p12lerde arkada anahtarla açma yok. açma işlemini elektrik motoru yapıyor. plakalığın üzerinde düğme var ona dokunduğunda açılır. aynı düğmeye paralel içerideki düğme çalışmıyor arkadaşın arabasında. herhalde siz sistemini bilmeden cevaplamışsınız. yada 2006 larda sistem farklı ben bilmiyorum.
benim 2003 te de Cam açma düğmelerinin orada çalışmayan bir düğme var 8-10 gün önce söküp baktım altında da herhangi bir şey yok boşta kablo yok oraya ne bağlarım diye düşünürken aklıma bagaj açma geldi oraya uyacak düğme arıyordum tesadüf bugün bu konu ile karşılaştım.

Neyi bilip bilmedigimi ozel mesajla anlattim.. Umarim dikkate alirsiniz..

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 20 Eki 2014, 23:34

sağol yaa senin gibi bir gardiyana ihtiyacı vardı forumun iyi denk geldin. neden zorla yanlış anlamış olduğuma inandırmaya çalışıyorsun derdin ne senin

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

oto anahtarı