P11 Ön Takım sorunu
- fatihemresanverdi
- Silver Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Öğrenci
P11 Ön Takım sorunu
- 1.burak
- Platin Üye
- Meslek: İlaç Mümessili
Re: P11 Ön Takım sorunu
- horex
- Gold Üye
- Meslek: memur

- horzumlu beyi
- Silver Üye
- Meslek: memur
kardeş öntakımdan gelen seslerin lakırdı, takırdı, gıcırtı, kasisten geçeken gelen sesin yüzde 90 nı ön üst salıncak burçlarından kaynaklanıyor malasef kronik sorun. Bunun çaresi ön üst salıncağı değiştirmek. 80-90 tl civarı burçları değişiminde sorun daha çabuk nüksediyor. salıncağı komple değiştirmek daha mantıklı.
- mustafa5952
- Silver Üye
- Meslek: ozel sektor

- mustafa5952
- Silver Üye
- Meslek: ozel sektor

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- kruzeringme
- NissanClubTr
- Meslek: öğretmen

Son olarak şunuda söylemek istiyorum bu işin kalıcı çözümünü bilen birisi varsa bize yardım elini uzatsın yada malına güvenen varsa markasını özelliklerini yazsın ondan alalım da kurtulalım bu musibetten. Saygılar...
- kruzeringme
- NissanClubTr
"uzun bir süredir virajlarda garç gurç garç gurç okula gitmeye utanıyordum :/ heryerine yağ sıktım meğer sol üst salıncak burcuymuş.tornacıya 20 tlye parça kestirttim şimdi tık ses yok.gidip 130 tl ye çakmasını almayın bence.." demiş
anlayan yorum yapabilen varmı bu arkadaş ne yaptırmış bir sürü zamanım ve param gitti bu sorun yüzünden adam şaka gibi bir çözümden bahsetmiş ses kesilmiş yardımlarınızı bekliyorum saygılar
- 1.burak
- Platin Üye
- Meslek: İlaç Mümessili
- olcaydurmaz
- Silver Üye
- Meslek: Tekniker
Bu sorunla bende bir süredir uğraşıyorum.Sadece burçları da değiştirdim,komple salıncağı da değiştirdim,Yok sesi en azından keseyim diye gresörlük açtırdım,Yok arkadaş kesemiyorum.(Bu arada şu anda da dağınık sol taraf)..
Benim aklıma şöyle birşey geldi ama korkuyorum denemeye acaba başka bir yerden zarar açar mıyız diye.. Söküp salıncakları burçlar üzerindeyken hassas bir şekilde ölçülerini alacağım,Burçları söküp bu burcun ölçülerine bulabildiğim kadar yakın olan bildiğiniz bilyalı rulmanlardan kaynattırıp yerine takacağım ama işte..Bu burçlardan daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum ancak işte , Olur mu Olmaz mı??
- kruzeringme
- NissanClubTr
İkinci önemli bir mesele ise kaç gündür üst burçlara bakıyorum yanlışlık nerde diye birşey farkettin benim araçta sağ üst salıncağın lastiği çürümesine çatlamasına rağmen ses yapmadığı halde sıfır lastikleriyle geçen sene taktığım sol üst salıncağın bu kadar ses yapmasının nedenini sanırım keşfettim dikkatlice bakınca sonradan taktığım üst burç gergin bir şekilde duruyor lastikle çaprazlama olarak son derece gerilmiş bir pozisyonda duruyor sesin temel sebebininde bu olduğunu düşündüm yani sonradan yapılan parça orjinaline uygun olarak yapılmamış hatalı ve belkide piyasa böyle mallarla dolu ve yine belkide bu burçlar eski modellere göre üretilmiş bizimki ile bire bir uymuyor orjin marka yerli üretim sipariş ettim aynı sorun devam ederse yukarda bahsettiğim işlemi yaptıracağım bu sorunu en az 5 yıl nüksetmeyecek şekilde çözemeyen iş bence eksiktir.
Forumdaki ustalardan yorum ve yardımlarını rica ediyorum saygılar...
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir