P11 Ön Takım sorunu

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
fatihemresanverdi
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Öğrenci

P11 Ön Takım sorunu

Mesajgönderen fatihemresanverdi » 07 Tem 2015, 17:31

Arkadaşlar merhabalar, araçlar parasının hakkını sonuna kadar veren konfor güvenlik performans açısından oldukça tatminkar araçlar. Ancak malumunuz bir ön takım sıkıntısı var ki evlerden araçlardan ırak. Üst tabla veya benzeri parçalardan gelen sesleri bir türlü kesemiyoruz. Üst alt tabla, amortisör çifti, z rot, rot kolu başı komple değişti 2 hafta sonra tekrar ses yapmaya başladı. Ustamız sağolsun ücretsiz üst tabla değişimi yaptı ama yok ses kesilmiyor. Sağ ön taraftan lakırtılı sese bir türlü çare bulamadık. Arkadaşlar aranızda bunu kalıcı veya daha uzun süreli çözebilen olduysa fikirlerini paylaşırsa çok sevinirim. Artık dayanılmayacak düzeyde rahatsızlık vermeye başladı.

1998 Nissan Primera GX

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Re: P11 Ön Takım sorunu

Mesajgönderen 1.burak » 08 Tem 2015, 09:08

Bizim araçların ön takım sıkıntısı evet kronik.. Yapacak çok fazla birşey yok.. Süspansiyonuda çok yumuşak denilemez.. Ön takım haricinde, sağ ön taraftan ses geldiğini söylediğiniz için sadece bir öneride bulunabilirim silecek kontrol ünitesini elinizle kavrayıp sallayabilirmisiniz? Eğer burdanda ses geliyorsa sabitlemeniz size seste azalma yaşatabilir.. Dediğim gibi ses sadece alt takımdan geliyorsa yapacak çok fazla birşey yok.. Kaliperlerinizide kontrol ettirin..

Kullanıcı avatarı
horex
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen horex » 08 Tem 2015, 11:19

acaba almeranın alt takımı bizim araçlara uyarılamaz mı yada başka bi çözüm aynı dert bende de var inanın teyp sesini sonuna kadar açıyorum ses duymayayım diye :D

Kullanıcı avatarı
horzumlu beyi
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen horzumlu beyi » 21 Tem 2015, 16:04

merhaba
kardeş öntakımdan gelen seslerin lakırdı, takırdı, gıcırtı, kasisten geçeken gelen sesin yüzde 90 nı ön üst salıncak burçlarından kaynaklanıyor malasef kronik sorun. Bunun çaresi ön üst salıncağı değiştirmek. 80-90 tl civarı burçları değişiminde sorun daha çabuk nüksediyor. salıncağı komple değiştirmek daha mantıklı.

Primera

Kullanıcı avatarı
mustafa5952
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: ozel sektor

Mesajgönderen mustafa5952 » 24 Tem 2015, 09:52

Evet aynı sorun bende de olmuştu. Deli ediyordu sağ taraftan gelen lakırdı sesleri. Usta salıncak burcu gitmiş dedi 70tl ye aldım 20tl ye taktırdım ses kesildi. Oh be dünya varmış dedim :D :D

Kullanıcı avatarı
mustafa5952
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: ozel sektor

Mesajgönderen mustafa5952 » 24 Tem 2015, 09:52

Evet aynı sorun bende de olmuştu. Deli ediyordu sağ taraftan gelen lakırdı sesleri. Usta salıncak burcu gitmiş dedi 70tl ye aldım 20tl ye taktırdım ses kesildi. Oh be dünya varmış dedim :D :D

Kullanıcı avatarı
Almeral
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: İşçi

Mesajgönderen Almeral » 11 Eyl 2015, 02:16

Benzer sorun bende de var yalnız sabahları arabayı ilk çalıştırdığımda yok denecek kadar az oluyor yol yaptıkça artıyor. Bide bazen biraz sert fren yaptığımda kimi arkadan kimi önden bazen sağdan bazen soldan bazen aynı anda bir iki yerden sanki maytap patlaması gibi tiz bi patlama sesi geliyor. Böyle birşeyle karşılaşan oldu mu acaba.

D5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı avatarı
kruzeringme
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: öğretmen

Mesajgönderen kruzeringme » 12 Eyl 2015, 04:42

Arkadaşlar bende de aynı sorun vardı geçen sene üst burcu değiştirdim tamamen düzeldi şimdi tekrar yapmaya başladı bir kaç ay öncesine kadar arada bir yapıyordu bazen kesiliyordu. Arabadan soğudum bu sorun yüzünden kalıcı bir çözüm illaki vardır diye düşünüyorum ve ben bu sorun yüzünden parça işine başlamak üzereyim :)benim tahminim kalitesiz alınan üst burçtaki takoz denilen yerleşik lastikler adi olmasının sebeb olduğunu tahmin ediyorum. Bizi muzdarip eden parça kalitesi anladığım kadarı ile ustamında bana söylediği bu olmuştu. Bahsettiğimiz üst burcun 15-20 tane farklı markadan üretildiği farkettim yurtdışı ve içinde dahil ben TRW amerikan malı olanı 225tl ye buldum blue print 165 civarı alman malı febi markada bu ürünü yapıyor getirtmesi dahil 180tl ve 1999dan beri bu işi yapan orjin marka yerli üretimi almaya karar verdim kargo dahil 81,5 tl piyasada bolca taywan malı üst burçlar var çeşit çeşit 40tl civarına ve sizin parçacınızda büyük ihtimalle bunlardan veriyor size ve bunları ustanıza 85 civarına veriyor orjin almamın sebebi ise uluslararası sertifikalarının olması ve 40 ülkeye ihracat yapan bir firma olması eğer orjinde bir sene olmadan sorunu tekrar ettirirse yağ bakımı yapar gibi üst burç değiştirmektense basacam parayı trw alacağım. bildiklerimi ve başıma gelenleri paylaştım sizinle umarım faydalı olurum orjin elime ulaşınca ve denedikten sonra inş. yine durumu paylaşırım.
Son olarak şunuda söylemek istiyorum bu işin kalıcı çözümünü bilen birisi varsa bize yardım elini uzatsın yada malına güvenen varsa markasını özelliklerini yazsın ondan alalım da kurtulalım bu musibetten. Saygılar...

Nissan Primera 1.6 comfort sw P11-144

Kullanıcı avatarı
kruzeringme
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen kruzeringme » 13 Eyl 2015, 00:31

Arkadaşlar birisi http://forum.donanimhaber.com/m_3121594 ... _10/tm.htm adresinde
"uzun bir süredir virajlarda garç gurç garç gurç okula gitmeye utanıyordum :/ heryerine yağ sıktım meğer sol üst salıncak burcuymuş.tornacıya 20 tlye parça kestirttim şimdi tık ses yok.gidip 130 tl ye çakmasını almayın bence.." demiş
anlayan yorum yapabilen varmı bu arkadaş ne yaptırmış bir sürü zamanım ve param gitti bu sorun yüzünden adam şaka gibi bir çözümden bahsetmiş ses kesilmiş yardımlarınızı bekliyorum saygılar

Kullanıcı avatarı
1.burak
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: İlaç Mümessili

Mesajgönderen 1.burak » 13 Eyl 2015, 11:28

Ust salincak burcu yada braket yazip internette aratin.. Parcayi bulursunuz.. Uc kisimlarindaki plastik malzeme zaman icinde defirme oluyo.. Yag surmek anlik sozum olsada kisa vadede parcanin daha fazla deforme olmasina ve sesin daha yogun sekilde geri gelmesine sebep oluyor.. Ebay uzerinden motor takozu ve salincaklar icin dayanikli sert plastikten parcalar satiliyor.. Bunlari tornacilar eskisini cikarip, yenisini yerine çakiyorlar.. Sadece burc alip degisebilirsiniz veya salincak ust salincagi alip degisebilirsiniz.. İkiside cozum olur.. maksimum 2-3 senede bir degisiyorum.. su anda sol on taraf sese baslamak uzere.. yakin zamanda bir degisim yaparim sanirim..

Kullanıcı avatarı
olcaydurmaz
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Tekniker

Mesajgönderen olcaydurmaz » 14 Eyl 2015, 05:01

Merhabalar..

Bu sorunla bende bir süredir uğraşıyorum.Sadece burçları da değiştirdim,komple salıncağı da değiştirdim,Yok sesi en azından keseyim diye gresörlük açtırdım,Yok arkadaş kesemiyorum.(Bu arada şu anda da dağınık sol taraf)..

Benim aklıma şöyle birşey geldi ama korkuyorum denemeye acaba başka bir yerden zarar açar mıyız diye.. Söküp salıncakları burçlar üzerindeyken hassas bir şekilde ölçülerini alacağım,Burçları söküp bu burcun ölçülerine bulabildiğim kadar yakın olan bildiğiniz bilyalı rulmanlardan kaynattırıp yerine takacağım ama işte..Bu burçlardan daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum ancak işte , Olur mu Olmaz mı??

Kullanıcı avatarı
kruzeringme
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen kruzeringme » 15 Eyl 2015, 02:08

Olcay bey rulman olayını ben kapı menteşeleri için de düşünmüştüm menteşeler için harika olurdu bence ama burada durum farklı üst salıncağın en önemli görevi bildiğiniz üzere tekeri aşağı ve yukarı limitlemek, rulman koyarsanız limitleme görevini yaparken rulmanı yada başka yerleri kırar bize esnek bir malzeme lazm bu bir tür plastik yada polimer bilemiyorum orada herzaman lastik kullanılmasının amacı bu vurmadan kaynaklanan enerjinin emilmesi ayakkabıların tabanı kauçuk olanları özelliklede topuk kısmının çok daha konforlu ve dizler için önemli olduğu biliyoruz buda aynı şey ben kesin ve en sağlıklı çözüm olarak şunu düşündüm sesi yapan kısım burcun içindeki lastiğin ortasında bulunan metal parça burcun lastiğini bozmadan onu çıkartıp yerine delrin yada benzeri bir polimerden sert plastikten bir yatak yapıp yapıştırsak inanın bu sorunu ömür boyu yapmayacağına garanti verebilirim bu konuda usta olan arkadaşlarımızdan bir teyit bekliyorum yanılıyorsamda neden yanıldığımı söylemeleri .
İkinci önemli bir mesele ise kaç gündür üst burçlara bakıyorum yanlışlık nerde diye birşey farkettin benim araçta sağ üst salıncağın lastiği çürümesine çatlamasına rağmen ses yapmadığı halde sıfır lastikleriyle geçen sene taktığım sol üst salıncağın bu kadar ses yapmasının nedenini sanırım keşfettim dikkatlice bakınca sonradan taktığım üst burç gergin bir şekilde duruyor lastikle çaprazlama olarak son derece gerilmiş bir pozisyonda duruyor sesin temel sebebininde bu olduğunu düşündüm yani sonradan yapılan parça orjinaline uygun olarak yapılmamış hatalı ve belkide piyasa böyle mallarla dolu ve yine belkide bu burçlar eski modellere göre üretilmiş bizimki ile bire bir uymuyor orjin marka yerli üretim sipariş ettim aynı sorun devam ederse yukarda bahsettiğim işlemi yaptıracağım bu sorunu en az 5 yıl nüksetmeyecek şekilde çözemeyen iş bence eksiktir.
Forumdaki ustalardan yorum ve yardımlarını rica ediyorum saygılar...

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı