Nissan Güvenilir Değil (Qashqai 1.5 dci 3 enjektör arızası)

Forumu kullanmaya başlamadan önce burada kendinizi tanıtınız
Kullanıcı avatarı
mehmet_uluturk
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Sağlık Memuru

Nissan Güvenilir Değil (Qashqai 1.5 dci 3 enjektör arızası)

Mesajgönderen mehmet_uluturk » 17 Eyl 2015, 19:09

15092015.jpg
2012 Nissan Qashqai 1.5 dci aracımın 20.000 - 30.000 km bakımında sonra arıza ikaz lambası yandı serviste (MECSAN) bilgisayara bağlayarak 3.
enjektörde basınç hatası probleminin olduğunu.Servis ustası bu hatanın yakıttan olabileceğini söyleyerek arıza ikaz lambasını bilgisayar
bağlayarak sildiler bir kaç defa.Hatta aracın 30.000 bakımında yanlış hatırlamıyorsan AİRBAG ikaz lambasında yandı kayıtı bir kaç defa yine bilgisayarla sildiler sonrasında tekrar tekrar yanınca iş emir formu açarak AİRBAG tesisatını komple yenilediler.Kayıtlarda da bu mevcuttur.Aracımın garanti süresi Mayıs 2015 itibarıyla doldu tekrar aynı hatayı verdi. Şuan da gösterdiğim usta 3 enjektörde hata olduğunu tamir ücretinin 1000 tl üzerinde olabileceğini söyledi 45.000 km 2012 model bir aracın bu şekil hata vermesi normal mi?
23/08/2015 yukarıdaki mesajı NİSSAN TÜRKİYE'ye yazdım mesaja istinaden servisten telefonla beni arayarak aracı getirip serviste arıza tespiti yapalım diye çağırdılar lakin servis ustası bilgisayarla arıza tespitini hızlı bir şekilde yaptı. Arızanın " mazot filtresi altında bulunan müşirden kaynaklı " dedi bana önceki gidişlerimde arızanın bilgisayarda tespiti gösterirken bu sefer arıza tespiti göstermedi arıza kaydını da sildi.
14/09/2015 akşam saat 21:30 sularında motor arıza ikaz lambası tekrar yandı. 15/09/2015 BAYKOÇLARA telefon ettim aracın motor ikaz lambasının yandığını söyledim getirin bakalım dediler aracı götürdüm arıza tespiti için bilgisayara aracı bağladılar.Arıza kodunu mesaide isteyerek fotoğrafladım fotoğrafta da göreceksiniz ki 3 ( üç ) enjektör hatası diyor. Ben sağlık memuruyum bu aracı annemin üzerine özürlü aracı olarak aldım. Motor ustası veya araç tamiri hakkında fazla bir bilgiye vakıf değilim ama servis deneyimleri sayesinde ben de usta olacağım.
Bugün 15.30 gibi NİSSAN TÜRKİYE asistan arkadaş sorunu incelemiş aracın garantisi 4 ay önce bittiğinden dolayı yardımcı olamayacaklarını bildirdi.Araç 50.000 km dahi değil kaldı ki bu hatayı 20.000-30.000 km bakımlarında da vermiş "iş emir tutanağı" tutulmadığı için kaile alınmıyor.Bu konu hakkın da bana nasıl bir yol izlemem gerekir tecrübeli arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.
Bu konudaki mağduriyetim giderilmesini yetkililerden de rica ediyorum. iyi günler...

En son mehmet_uluturk tarafından 28 Eyl 2015, 22:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
mehmet_uluturk
NissanClubTr
NissanClubTr

Re: Qashqai 1.5 dci 3 enjektör arızası

Mesajgönderen mehmet_uluturk » 18 Eyl 2015, 23:41

Bugün NİSSAN-TÜRKİYE'den Gülden hanım beni 15:30 civarlarında aradı ve "aracınızın servis bilgisayar kayıtlarını inceledik,aracınız garantisi bittiği için yardımcı olamıyoruz dedi"
Arkadaşlar benim aracım 3 enjektör hatasını 20.000 km ve 30.000 km bakımlarında da tekrar tekrar verdi arıza kaydını serviste cihazla sildiler.Şuan araç 50.000 km değil bu kullanıcı hatası değil ki "iş emri" açılmamış olduğundan dolayı sağ olsun servis ustalarının yüzünden 1000 tl üzerinde cebimden para çıkacak neyse ki 30.000 km bakımında 4 kez AİRBAG ikazı lambası yandı da onu garanti kapsamında komple değiştirdiler.
Arkadaşlar NİSSAN malını satana kadar yanızda sonrasında yanızda değil.Müşteri memnuniyeti sadece laftan ibaret....

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 19 Eyl 2015, 11:14

Türkiye de müşteri memnuniyetine yaklaşım şöyledir "satıcıyı memnun ettiğiniz sürece müşteri memnuniyeti vardır"

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
mehmet_uluturk
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen mehmet_uluturk » 22 Eyl 2015, 00:15

Ben Nissan'ın bu şekil bir otomotiv firması olduğu bilseydim yada uyarıl saydım gider başka bir marka araç satın alırdım. Nissan gibi bir firma için küçük bir sorunu bir haftadır çözemedik satış sonrası destek müşteri memnuniyeti sıfır.Ben anlatmaktan yoruldum, süre gelen hata 20 ve 30 bin km tekerrür etti, mazottur yok müşir dendi arıza kaydını serviste aracı bilgisayara bağlayarak sildiler.50 bin km olmamış bir araç 3.enjektör hatası verir mi?Motordan anlayan arkadaş varsa sorarım kaldı ki 3.enjektör hasını veren birkaç aracında onarımını NİSSAN iyi niyet garantisi kapsamın da gidermiş.Müşteri güveni kaybetmek hiç önemli değil anlaşılan NİSSAN için arkadaşlar benim aracım ÖZÜRLÜ ARACI üç yıl oldu iki yıl sonra satarak başka bir marka araç alacağım ama NİSSAN marka olmayacak bundan eminim adım kadar...

Kullanıcı avatarı
mehmet_uluturk
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen mehmet_uluturk » 22 Eyl 2015, 22:32

konu hakkında önerisi olacak arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim
her kese iyi bayramlar

Kullanıcı avatarı
mahkeskin
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: mühendis

Re: Nissan Güvenilir Değil (Qashqai 1.5 dci 3 enjektör arızası)

Mesajgönderen mahkeskin » 15 Tem 2016, 17:51

Arkadaşlar bu konuda çözüm varmi bana servis benden kaynakli olmasa da 2200 tl sadece enjektor fiyati dedi ne yapmaliyim önerisi olan varmi

Kullanıcı avatarı
kahramaner51
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen kahramaner51 » 31 Tem 2016, 04:34

Slm arkadaşlar bu konudaki sorunlarinizi nasil giderdiniz.bnm de 2012 qashqai 50000 km aracim 3 enjektör arizasi gösteriyor.serviste ariza lambasini sildiler.şmd tekrar yandi.ne yapmaliyim.

Kullanıcı avatarı
mahkeskin
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: mühendis

Mesajgönderen mahkeskin » 31 Ağu 2016, 21:34

Arkadaslar yaklaşık 1.5 yildir yanan motor ariza ışığı kendiliğinden söndü ilk kez..... Daha önce serviste defalarca söndürmüş olduğum bugüne kadar kendiliğinden hiç sönmeyen 3.enjektör hatasi nedeniyle yanan işik söndü.toplam 3000 km yol yaptim(1500 gidiş 1500 dönüş) ve olabildiğince araci devirli kullanmaya çalıştım alakalimi bilmuyorum ama söndü insallahta daha yanmax

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 31 Ağu 2016, 22:42

ben konu başlığına takıldım. "Nissan Güvenilir değil" nissan marka olarak güven veren bir araçtır. ancak 2003 ten sonra bir esintileri başlayan ve 2010 yılından sonra biten renault laştırma çalışmaları tamamlanmıştır. onun için 2010 dan sonraki arabalar nissan değil renault tur. ne zaman ki arabaya DCİ motor koydular o zaman markaya güvenim bitti.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

“Tanışma Bölümü” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı