Nissan Güvenilir Değil (Qashqai 1.5 dci 3 enjektör arızası)
- mehmet_uluturk
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Sağlık Memuru
Nissan Güvenilir Değil (Qashqai 1.5 dci 3 enjektör arızası)
enjektörde basınç hatası probleminin olduğunu.Servis ustası bu hatanın yakıttan olabileceğini söyleyerek arıza ikaz lambasını bilgisayar
bağlayarak sildiler bir kaç defa.Hatta aracın 30.000 bakımında yanlış hatırlamıyorsan AİRBAG ikaz lambasında yandı kayıtı bir kaç defa yine bilgisayarla sildiler sonrasında tekrar tekrar yanınca iş emir formu açarak AİRBAG tesisatını komple yenilediler.Kayıtlarda da bu mevcuttur.Aracımın garanti süresi Mayıs 2015 itibarıyla doldu tekrar aynı hatayı verdi. Şuan da gösterdiğim usta 3 enjektörde hata olduğunu tamir ücretinin 1000 tl üzerinde olabileceğini söyledi 45.000 km 2012 model bir aracın bu şekil hata vermesi normal mi?
23/08/2015 yukarıdaki mesajı NİSSAN TÜRKİYE'ye yazdım mesaja istinaden servisten telefonla beni arayarak aracı getirip serviste arıza tespiti yapalım diye çağırdılar lakin servis ustası bilgisayarla arıza tespitini hızlı bir şekilde yaptı. Arızanın " mazot filtresi altında bulunan müşirden kaynaklı " dedi bana önceki gidişlerimde arızanın bilgisayarda tespiti gösterirken bu sefer arıza tespiti göstermedi arıza kaydını da sildi.
14/09/2015 akşam saat 21:30 sularında motor arıza ikaz lambası tekrar yandı. 15/09/2015 BAYKOÇLARA telefon ettim aracın motor ikaz lambasının yandığını söyledim getirin bakalım dediler aracı götürdüm arıza tespiti için bilgisayara aracı bağladılar.Arıza kodunu mesaide isteyerek fotoğrafladım fotoğrafta da göreceksiniz ki 3 ( üç ) enjektör hatası diyor. Ben sağlık memuruyum bu aracı annemin üzerine özürlü aracı olarak aldım. Motor ustası veya araç tamiri hakkında fazla bir bilgiye vakıf değilim ama servis deneyimleri sayesinde ben de usta olacağım.
Bugün 15.30 gibi NİSSAN TÜRKİYE asistan arkadaş sorunu incelemiş aracın garantisi 4 ay önce bittiğinden dolayı yardımcı olamayacaklarını bildirdi.Araç 50.000 km dahi değil kaldı ki bu hatayı 20.000-30.000 km bakımlarında da vermiş "iş emir tutanağı" tutulmadığı için kaile alınmıyor.Bu konu hakkın da bana nasıl bir yol izlemem gerekir tecrübeli arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.
Bu konudaki mağduriyetim giderilmesini yetkililerden de rica ediyorum. iyi günler...
- mehmet_uluturk
- NissanClubTr
Re: Qashqai 1.5 dci 3 enjektör arızası
Arkadaşlar benim aracım 3 enjektör hatasını 20.000 km ve 30.000 km bakımlarında da tekrar tekrar verdi arıza kaydını serviste cihazla sildiler.Şuan araç 50.000 km değil bu kullanıcı hatası değil ki "iş emri" açılmamış olduğundan dolayı sağ olsun servis ustalarının yüzünden 1000 tl üzerinde cebimden para çıkacak neyse ki 30.000 km bakımında 4 kez AİRBAG ikazı lambası yandı da onu garanti kapsamında komple değiştirdiler.
Arkadaşlar NİSSAN malını satana kadar yanızda sonrasında yanızda değil.Müşteri memnuniyeti sadece laftan ibaret....
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- mehmet_uluturk
- NissanClubTr
- mehmet_uluturk
- NissanClubTr
her kese iyi bayramlar
Re: Nissan Güvenilir Değil (Qashqai 1.5 dci 3 enjektör arızası)
- kahramaner51
- NissanClubTr
- Meslek:
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
“Tanışma Bölümü” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir