YAĞ DEĞİŞİM

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
masato
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

YAĞ DEĞİŞİM

Mesajgönderen masato » 29 May 2016, 11:49

merhaba arkadaşlar,
internetten yağ ve filtre alıp motor yağını dğiştirmek istiyorum.Benim arac visia kullanma klavuzu yok bende.sizin teknalara göre karar verip alıcam.Şimdi marka reklamı felan yapmadan soruyorum.Shell helix ultra 5w30 birde castrol edge 5w30 buldum.Sizce en iyi performansı hangisi verir ona göre alıcam.
2.sorum ise servise sordum şanzıman yağını değiştirmek istiyorum dedim fiyat aldım 300 tl dedi.Bu kadar zor mu bi yağ değiştirmek 50 lira olmayan yağa 300 tl işçilik biraz zoruma gitti.

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Re: YAĞ DEĞİŞİM

Mesajgönderen masato » 30 May 2016, 11:35

masato yazdı:merhaba arkadaşlar,
internetten yağ ve filtre alıp motor yağını dğiştirmek istiyorum.Benim arac visia kullanma klavuzu yok bende.sizin teknalara göre karar verip alıcam.Şimdi marka reklamı felan yapmadan soruyorum.Shell helix ultra 5w30 birde castrol edge 5w30 buldum.Sizce en iyi performansı hangisi verir ona göre alıcam.
2.sorum ise servise sordum şanzıman yağını değiştirmek istiyorum dedim fiyat aldım 300 tl dedi.Bu kadar zor mu bi yağ değiştirmek 50 lira olmayan yağa 300 tl işçilik biraz zoruma gitti.

Arkadaşlar bosch c.serviste 130 tl ye yarın şanzıman yağı değişecek.Ustaya,bildiğimden değil diferansiyel yağınıda değiştirelim dedim.Usta bu araçlarda diferansiyel yok dedi.Gerçekten var mı yok mu bilmiyorum.Hiç anlamam

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: makina muhendisi
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 30 May 2016, 13:06

masato yazdı:
masato yazdı:merhaba arkadaşlar,

Arkadaşlar bosch c.serviste 130 tl ye yarın şanzıman yağı değişecek.Ustaya,bildiğimden değil diferansiyel yağınıda değiştirelim dedim.Usta bu araçlarda diferansiyel yok dedi.Gerçekten var mı yok mu bilmiyorum.Hiç anlamam

kardeşim söyle söyliyeyim. nissan total ile anlaşma yaptı. Fabrikasyon dolumunun TOTAL ile yapıyor.zaten diğer yağların hepsinin teknolojisi aynı. fiyat farkı sırf REKLAMA dayanıyor. bence TOTAL İ TERCİH ETMELİSİN.

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 31 May 2016, 10:18

Evet bugün nissan ı aradım elf ile anlaşmamız var dedi.Elf sanırım total gurubuna ait.Bosch car da total yağ koyuyor.Castrol almayayım mı şimdi ? ekstra bir artısı yoksa total koydurayım mı ? servis 310 tl dedi bosch 130.Bosch a gideyim ozaman

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 31 May 2016, 11:57

ben aracıma total kullanıyorum. tavsiye ediyorum kaliteyi ucuza almanızı tavsiye ederim.

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 01 Haz 2016, 11:15

Yahu bu nasıl iştir ! bosch a gittim,değiştirmedi şanzıman yağını bu seferde.Vites geçişlerinin yağ ile alakası yok,değişmesine gerek yok,vites kutusunu açıp incelememiz gerek dedi.Bastım geri geldim.Durduk yere masraf açacak başıma :-) varsın sürterek geçsin vites.Baskı balata değişeli daha 4 bin km civarı oldu

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 01 Haz 2016, 11:51

masato yazdı:Yahu bu nasıl iştir ! bosch a gittim,değiştirmedi şanzıman yağını bu seferde.Vites geçişlerinin yağ ile alakası yok,değişmesine gerek yok,vites kutusunu açıp incelememiz gerek dedi.Bastım geri geldim.Durduk yere masraf açacak başıma :-) varsın sürterek geçsin vites.Baskı balata değişeli daha 4 bin km civarı oldu

sekromeçlerde sıkıntı olabilir. dikkat et sen gene bir ustaya göster.

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 01 Haz 2016, 16:01

bana kaliteli olarak yakın bi bosch car var.2 tane dsha tamirci var ama onlarda sürekli şahin,doğan tamir ediyor.Servis hem pahalı hemde uzak.Dediğin gibi senkromeçlerde yapıyormud bu problemi.Netten okudum.Teşekkür ederim ayırdıgın zaman,alakana ve değerli yorumlarına.En kısa zamanda göstericem

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 01 Haz 2016, 16:44

rica ederim nedemek. çok fazla vakit geçirme. yoksa daha fazla zarar açabilir.

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 01 Haz 2016, 22:04

şuan şanzımanı indirtecek maddi durumum yok.Araç kapı önünde yatıyor zaten.Pek binme fırsatım yok.Elime nakit geçince hemen baktırıcam.Hayrlı akşamlar.Tekrar teşekkür ederim

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

oto anahtarı