YAĞ DEĞİŞİM
YAĞ DEĞİŞİM
internetten yağ ve filtre alıp motor yağını dğiştirmek istiyorum.Benim arac visia kullanma klavuzu yok bende.sizin teknalara göre karar verip alıcam.Şimdi marka reklamı felan yapmadan soruyorum.Shell helix ultra 5w30 birde castrol edge 5w30 buldum.Sizce en iyi performansı hangisi verir ona göre alıcam.
2.sorum ise servise sordum şanzıman yağını değiştirmek istiyorum dedim fiyat aldım 300 tl dedi.Bu kadar zor mu bi yağ değiştirmek 50 lira olmayan yağa 300 tl işçilik biraz zoruma gitti.
Re: YAĞ DEĞİŞİM
masato yazdı:merhaba arkadaşlar,
internetten yağ ve filtre alıp motor yağını dğiştirmek istiyorum.Benim arac visia kullanma klavuzu yok bende.sizin teknalara göre karar verip alıcam.Şimdi marka reklamı felan yapmadan soruyorum.Shell helix ultra 5w30 birde castrol edge 5w30 buldum.Sizce en iyi performansı hangisi verir ona göre alıcam.
2.sorum ise servise sordum şanzıman yağını değiştirmek istiyorum dedim fiyat aldım 300 tl dedi.Bu kadar zor mu bi yağ değiştirmek 50 lira olmayan yağa 300 tl işçilik biraz zoruma gitti.
Arkadaşlar bosch c.serviste 130 tl ye yarın şanzıman yağı değişecek.Ustaya,bildiğimden değil diferansiyel yağınıda değiştirelim dedim.Usta bu araçlarda diferansiyel yok dedi.Gerçekten var mı yok mu bilmiyorum.Hiç anlamam
- ibrahimucan
- Platin Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: makina muhendisi
- İletişim:
masato yazdı:masato yazdı:merhaba arkadaşlar,
Arkadaşlar bosch c.serviste 130 tl ye yarın şanzıman yağı değişecek.Ustaya,bildiğimden değil diferansiyel yağınıda değiştirelim dedim.Usta bu araçlarda diferansiyel yok dedi.Gerçekten var mı yok mu bilmiyorum.Hiç anlamam
kardeşim söyle söyliyeyim. nissan total ile anlaşma yaptı. Fabrikasyon dolumunun TOTAL ile yapıyor.zaten diğer yağların hepsinin teknolojisi aynı. fiyat farkı sırf REKLAMA dayanıyor. bence TOTAL İ TERCİH ETMELİSİN.
- ibrahimucan
- Platin Üye
- İletişim:
- ibrahimucan
- Platin Üye
- İletişim:
masato yazdı:Yahu bu nasıl iştir ! bosch a gittim,değiştirmedi şanzıman yağını bu seferde.Vites geçişlerinin yağ ile alakası yok,değişmesine gerek yok,vites kutusunu açıp incelememiz gerek dedi.Bastım geri geldim.Durduk yere masraf açacak başıma :-) varsın sürterek geçsin vites.Baskı balata değişeli daha 4 bin km civarı oldu
sekromeçlerde sıkıntı olabilir. dikkat et sen gene bir ustaya göster.
- ibrahimucan
- Platin Üye
- İletişim:
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 13 misafir