motorda tekleme

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Emirsaltuk33
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Kamu

Re: motorda tekleme

Mesajgönderen Emirsaltuk33 » 27 Eyl 2016, 12:43

masato yazdı:Gecmis olsun kardesim

çok sağol üstadım

Kullanıcı avatarı
Emirsaltuk33
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Emirsaltuk33 » 13 Eki 2016, 22:30

Arkadaşlar uzun bir sanayi macerasından sonra aracımın durumunda değişiklik olmaması sebebiyle tekrar sanayi yollarına düştüm ve adamlar katalizörü değiştirmeye karar verince orda dur dedim ve özel bir nissan servisi buldum tavsiye üzerine ve p0011 kam mili pozisyon sensörü hatasıyla karşılaştım. ancak usta çok önemli olmadığını söyledi. netten araştırdığım kadarıyla önemli bir durum gibi gözüküyor bence. araçta hala rölantide ve seyir halinde bir titreme sarsıntı var ve çekiş güç kaybı var. servise gitmeyi düşünüyorum bu sensör pahalı bir şeymi

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 13 Eki 2016, 22:45

180 tl orijinali, internetten getirip kendiniz bile değiştirebilirsiniz. ön far park ampullerini değiştirmekten kolay. ama mutlaka orijinal olsun. çinmalı veya yan sanayi almayın.kam mili sensörü sübapların açılıp kapanma zamanlamasını motor beynine bildiren ve ondan gelen bilgilere göre aracın motoruna yakıt beslemesi yaptıran bir parçadır. tam arızalanması sonucunda aracınız yolda kalır. yakıt zamanlamasını adam akıllı yapamadığı için ECM piston kafalarına yersiz yakıt beslemesi yapar yakamadığı yakıtı da egzosttan dışarı atar. parça tam arızalanana kadar kendi parasının yarısı kadarı yakıtı dışarı atar.ısınmış sistem üzerinde hareket eden benzin araçta yangın çıkarır. vakit kaybetmeden değiştirin. geçmiş olsun,
parça numarası 23731-4m50b

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
Emirsaltuk33
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Emirsaltuk33 » 13 Eki 2016, 22:59

Sabri hocam bu parça numarasını yedek parçacılara verdiğimde verilen parçanın orjinallliğini nasıl anlayacağım. orjinal marka hangisi? ve yakıt konusunda çok haklısınız yakıt sarfiyatım iki katına çıktı. 32 lt tüple 200 km yapıyorum şimdi, eskiden 360 km yapıyordum şehir içi

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 14 Eki 2016, 08:25

Emirsaltuk33 yazdı:Sabri hocam bu parça numarasını yedek parçacılara verdiğimde verilen parçanın orjinallliğini nasıl anlayacağım. orjinal marka hangisi? ve yakıt konusunda çok haklısınız yakıt sarfiyatım iki katına çıktı. 32 lt tüple 200 km yapıyorum şimdi, eskiden 360 km yapıyordum şehir içi

adam akıllı bir parçacıdan alırsanız problem olmaz. üzerindeki yazıdan bilinir ama o yazıyı ben bilmiyorum. izmirde gümüş oto var www.nissanburada.com internet sitesi. bunların tel nosunu bul. ara Necdet Abi var orada onu iste telefona, selamımı söyle sana yardımcı olur ve sıkıntı olmaz. yanlış yapmaz. orijinal ise orijinal, yan sanayi ise yan sanayi neyse yanlış yapmaz.

Kullanıcı avatarı
Emirsaltuk33
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Emirsaltuk33 » 24 Eki 2016, 22:23

arkadaşlar uzun denemeler ve usta değişiminden sonra sorunlarım sanki çözüldü.(sanki diyorum çünkü hala kuşlkularım var). bilgisayar bağlantısı p0171 yakıt kesme fakir ve p0011 kam mili pozisyon sensörü aşırı avans hatası vermişti. bu sensörü sağolsun Sabri hocam zahmete girip gönderdi. ama yeni sensörde sonucu değiştirmedi. ustam kapağı açtı ve yağ basınç sensörü contasının olmadığını farketti yerine sadece kağıttan conta kesilmiş parça numarası 13533-AU000 bu parçayı ve krank kecesi spariş ettim yerine taktık. bu arada depoya 500ml sistem temizleyici attık molly gibi bir markası vardı. arabaya iki gün bindim ama aşırı derecede siyah duman ve patırdı oluştu ayrıca 1. viteste manevra yaparken sürekli stop etti ve arıza lambası yandı. bilgisayar bağlantısında sadece p0171 yakıt kesme fakir hatası verdi. bunun üzerine ustam 3 viteste yüksek devirde egzozu ısıtmam gerektiğini söyledi bende yaklaşık 80 km yol yaptım. tabi yine arıza lambası ve p0171 kodu oluştu. ancak siyah duman egzozta patırdı ve stop etme bitti. iki gündür arıza lambası yanmıyor.bu bahsettiğim olayların tamamını benzinde yapıyordu. umarım bir daha olmaz. kuşkularım var demiştim şuan devam eden tek sorun rölantide. şöyle ki ilk çalışmada rölanti 1.2 seviyelerinde sonra 0.6 seviyesine iniyor ama 0.6 ile 1 arasında sürekli dalgalanma oluyor. şimdilik sorunlar böyle bakalım neler olacak. yazımdaki imla hataları için kusura bakmayın iyi forumlar
Not: Sabri hocama bu süre içerisinde bana verdiği destekler için teşekkür ederken benim kendisine verdiğim rahatsızlıklar için kusuruma bakmamasını rica ediyorum

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 24 Eki 2016, 22:50

Estağfurullah, rahatsızlık ne demek kardeşim, elimizden geldiği dilimizin döndüğü ve bildiğimiz kadar yardımcı olmaya çalışırız. inşallah yardımcı olabilmişimdir. Allah tekrarından korusun inşallah. sizin üst kapak söküldüğü için boğaz kelebeği adaptasyonu gerekir. forumda daha önce nasıl yapılacağını anlatan bil yazı yazmıştımo konuyu bulup yönergeleri takip ederek yapın düzelirse ne ala düzelmezse kaybedecek bir şey yok. konuyu buldum

viewtopic.php?f=82&t=4474&hilit=o%C4%9Faz+kelebe%C4%9Fi

Kullanıcı avatarı
Emirsaltuk33
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Emirsaltuk33 » 25 Eki 2016, 10:13

eyvallah hocam sağolasın

Kullanıcı avatarı
Emirsaltuk33
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Emirsaltuk33 » 28 Eki 2016, 22:05

arkadaşlar yeniden merhaba
3 gün aradan sonra aracım yine egzozta siyah duman,hantallaşma ve p0171 hatası vermeye başladı. Bujiler dizel araç gibi simsiyah enjektör arızası olsa hepsi birden olmaz diyor usta. Bu arada lpg sistemini iptal ettim. benzinde kullanıyorum aracı 2 gündür. Bugün öğleden sonra ustamın isteği üzerine servise gittim. Consult II ile kontrolü yapıldı genel sistem arızası verdiğini söylediler. aracın katalizörünün tıkalı olduğunu oksijen sensörlerinin 0 değer verdiğini ve lpg kullandığım için bunlara para harcamamam gerektiği söyledi usta. katalizörü boşalttır yüzde 99 düzelir olmazsa hava akış debimetresini değiştir diyerek elindeki hava debimetresini aracıma takıp denedik sonuç değişmedi. bunun üzerine oksijen sensörleri 0 değer okuduğu için hava debibetresini bilgisayar okumaz dedi. Tekrardan sanayiye ustamın yanına geldim ve durumu anlattım tabii usta köpürdü ve dediki egzoz tıkalı olsa bu araba nasıl 6000 deviri görür diyerek katalizörü söktü alttan ve üstten baktık hatta içine oldukça basınçlı bir çeşme suyu akıttı su doğrudan katalizörden aktı giiti. işin hikaye kısmı bu kadar katalizör sağlam.
Siyah duman hantallık aşırı yakıt tüketimi egzozta benzin kokusu ve p0171 arıza koduyla yine başbaşa kaldım. Çözüm önerisi olan varmı

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 30 Eki 2016, 14:17

Allah yardımcın olsun.İnsanı deli ediyor bu arızalar.Arızalara çözüm getirilememesi dahada sıkıcı.Elimden de bişey gelmiyor ki bir iki kelam yazayım

Kullanıcı avatarı
Emirsaltuk33
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen Emirsaltuk33 » 31 Eki 2016, 23:32

eyvallah üstadım sağolasın

Kullanıcı avatarı
primera18
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Akademisyen

Mesajgönderen primera18 » 01 Kas 2016, 10:18

öncelikle geçmiş olsun. boğaz kelebeğine baktırın, temizlik ve adaptasyon yaptırın, bağlantı kablolarını kontrol ettirin. benim de başıma tekleme ve stop etme olayı gelmişti. sorun, boğaz kelebeğindeki kabloların oksitlenmesindenmiş. tesisatı elden geçirip sorunu halletmiştik.

forever Nissan

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı