motorda tekleme
- Emirsaltuk33
- Silver Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Kamu
- Emirsaltuk33
- Silver Üye
Re: motorda tekleme
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
parça numarası 23731-4m50b
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- Emirsaltuk33
- Silver Üye
- spoilerci
- MODERATOR
- İletişim:
Emirsaltuk33 yazdı:Sabri hocam bu parça numarasını yedek parçacılara verdiğimde verilen parçanın orjinallliğini nasıl anlayacağım. orjinal marka hangisi? ve yakıt konusunda çok haklısınız yakıt sarfiyatım iki katına çıktı. 32 lt tüple 200 km yapıyorum şimdi, eskiden 360 km yapıyordum şehir içi
adam akıllı bir parçacıdan alırsanız problem olmaz. üzerindeki yazıdan bilinir ama o yazıyı ben bilmiyorum. izmirde gümüş oto var www.nissanburada.com internet sitesi. bunların tel nosunu bul. ara Necdet Abi var orada onu iste telefona, selamımı söyle sana yardımcı olur ve sıkıntı olmaz. yanlış yapmaz. orijinal ise orijinal, yan sanayi ise yan sanayi neyse yanlış yapmaz.
- Emirsaltuk33
- Silver Üye
Not: Sabri hocama bu süre içerisinde bana verdiği destekler için teşekkür ederken benim kendisine verdiğim rahatsızlıklar için kusuruma bakmamasını rica ediyorum
- spoilerci
- MODERATOR
- İletişim:
viewtopic.php?f=82&t=4474&hilit=o%C4%9Faz+kelebe%C4%9Fi
- Emirsaltuk33
- Silver Üye
- Emirsaltuk33
- Silver Üye
3 gün aradan sonra aracım yine egzozta siyah duman,hantallaşma ve p0171 hatası vermeye başladı. Bujiler dizel araç gibi simsiyah enjektör arızası olsa hepsi birden olmaz diyor usta. Bu arada lpg sistemini iptal ettim. benzinde kullanıyorum aracı 2 gündür. Bugün öğleden sonra ustamın isteği üzerine servise gittim. Consult II ile kontrolü yapıldı genel sistem arızası verdiğini söylediler. aracın katalizörünün tıkalı olduğunu oksijen sensörlerinin 0 değer verdiğini ve lpg kullandığım için bunlara para harcamamam gerektiği söyledi usta. katalizörü boşalttır yüzde 99 düzelir olmazsa hava akış debimetresini değiştir diyerek elindeki hava debimetresini aracıma takıp denedik sonuç değişmedi. bunun üzerine oksijen sensörleri 0 değer okuduğu için hava debibetresini bilgisayar okumaz dedi. Tekrardan sanayiye ustamın yanına geldim ve durumu anlattım tabii usta köpürdü ve dediki egzoz tıkalı olsa bu araba nasıl 6000 deviri görür diyerek katalizörü söktü alttan ve üstten baktık hatta içine oldukça basınçlı bir çeşme suyu akıttı su doğrudan katalizörden aktı giiti. işin hikaye kısmı bu kadar katalizör sağlam.
Siyah duman hantallık aşırı yakıt tüketimi egzozta benzin kokusu ve p0171 arıza koduyla yine başbaşa kaldım. Çözüm önerisi olan varmı
- Emirsaltuk33
- Silver Üye
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir