2000 model primera far aydınlatmıyor
- Karacabeg
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Makine Mühendisi
Re: 2000 model primera far aydınlatmıyor
ampüllerinin mümkün olduğunca kaliteli markalardan philips osram bosch gibi seçmeye özen gösterin beyaz ışıklı olduğu söylenen ve yanan ampüllerden de uzak durmaya çalışın orjinal 4300K xenon dışında diğer ampüllerde beyaz yanması söz konusu değildir. sarı yanar mavi filmle sadece beyaz ışığın geçmesine izin verir dolayısıyla ışığın bir kısmı geçemez etkisi azalmış olur. kışın yağmurlu havalarda özellikle yerde siyaha yakın olduğu için ışığı yansıtması azalır dolayısıyla daha karanlık görürüz.
Kendi tavsiyeme gelince night breaker plus tavsiye ederim.
2007 Primera Tekna
Evde bilgisayarı olan varsa bilgisayarın cd sürücüsüne giren kırmızı ve siyah kablolardan 12 V güç alarak farları çalıştırdım.Farı sökmeden önce ayarını duvara çizmiştim ve işlem bittikten sonra tekrar ayarını yaparak sabitlemesini yaptım.Benim far ayar motoru arızalı idi ve bu şekilde ayar yaptıktan sonra farın ön plastik kapağını slikon ile yerine taktım ve etrafını koli bandı ile sarıp bir-iki gün kurumasını bekledim.Kısa farlarımda 4300 K xenon var şu an aydınlatması eskisinden 5 kat daha iyi.Yapmayı düşünen arkadaşlar olursa Bi xenon far tavsiye ederim.hem uzun hem kısa olarak kullanabiliyorsun.Bu merceklerde internette 110 TL civarında.Yapacak olan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.Gece sürüşleriniz aydınlık olsun
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir