2000 model primera far aydınlatmıyor

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Makine Mühendisi

Re: 2000 model primera far aydınlatmıyor

Mesajgönderen Karacabeg » 23 Eki 2012, 09:10

ampüller tak çalıştır öldüğünde at şeklinde değil aynen motor yağı gibi belli bir saat ömürleri vardır o saatten sonra performans gittikçe azalır. normal ampüller %100 aydınlatır aracın üzerinde gelen fabrika ampülleri %30 fazla ışıklı olanlardan performans ampülleri ise %90 fazla ışık vermektedir.
ampüllerinin mümkün olduğunca kaliteli markalardan philips osram bosch gibi seçmeye özen gösterin beyaz ışıklı olduğu söylenen ve yanan ampüllerden de uzak durmaya çalışın orjinal 4300K xenon dışında diğer ampüllerde beyaz yanması söz konusu değildir. sarı yanar mavi filmle sadece beyaz ışığın geçmesine izin verir dolayısıyla ışığın bir kısmı geçemez etkisi azalmış olur. kışın yağmurlu havalarda özellikle yerde siyaha yakın olduğu için ışığı yansıtması azalır dolayısıyla daha karanlık görürüz.
Kendi tavsiyeme gelince night breaker plus tavsiye ederim.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
mamba44
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Mesajgönderen mamba44 » 23 Eki 2012, 09:52

arabayı alalı 3 ay kadar oldu ampüllerin ne zaman takıldığına dair bir fikrim yok, ama elektrikçi ampüllerin iyi olduğunu değiştirmeye gerek olmadığını söyledi markaları osram, inşallah bugün memlekete gidiyorum yarın sanayiye gidip başka bir elektrikçiye göstereceğim dediğiniz en iyisi gibi osram nightbreaker alıp takmak.

2000 Primera 1.6 Comfort

Kullanıcı avatarı
mamba44
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen mamba44 » 29 Eki 2012, 00:58

bayramdan önce kısa farlara h7 nightbreaker ları taktırdım ancak çok fazla farketmedi, yarın tekrar bir elektrikçiye götürüp tesisatı kontrol ettireceğim, ustanın biri kısa farların yapısından dolayı aydınlatmasının zayıf olduğunu istersem kısa ve uzun farların yerlerini değiştirebileceğini ancak aydınlatmanın bu şekilde iyileşebileceğini söyledi. aynısını ilk gittiğim ustada söylemişti

2000 Primera 1.6 Comfort

Kullanıcı avatarı
kenmert
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen kenmert » 19 Şub 2013, 23:33

Belki başka arkadaşlara da yararı olur diyerek 2000 modal 1.6 comfort aracımın farlarına yaptığım uygulamayı anlatmak istiyorum.Bende arkadaş gibi aydınlatmadan müzdariptim ve internette yaptığım araştırmalar sonucunda geceucusu isimli sitenin de yardımı ile internet üzerinden megan araçlarda kullanılan merceklerden iki adet (30 TL) çıkma aldım ve aracın farlarını söktüm, farları evde kullandığımız fırında 150 derece sıcaklıkta en fazla 10 dk. ısıttım ve ön plastik kısmı tornavida yardımı ile açtım. üzerinde bulunan kısa merceği çıkardım. yeni mercekler biraz büyük olduğundan orjinal yerine uymuyordu ve kendi el becerimle yerine montesini yaptım.
Evde bilgisayarı olan varsa bilgisayarın cd sürücüsüne giren kırmızı ve siyah kablolardan 12 V güç alarak farları çalıştırdım.Farı sökmeden önce ayarını duvara çizmiştim ve işlem bittikten sonra tekrar ayarını yaparak sabitlemesini yaptım.Benim far ayar motoru arızalı idi ve bu şekilde ayar yaptıktan sonra farın ön plastik kapağını slikon ile yerine taktım ve etrafını koli bandı ile sarıp bir-iki gün kurumasını bekledim.Kısa farlarımda 4300 K xenon var şu an aydınlatması eskisinden 5 kat daha iyi.Yapmayı düşünen arkadaşlar olursa Bi xenon far tavsiye ederim.hem uzun hem kısa olarak kullanabiliyorsun.Bu merceklerde internette 110 TL civarında.Yapacak olan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.Gece sürüşleriniz aydınlık olsun

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı