ARACIN KENDİ KENDİNE GAZ VERME SORUNU
not: yazın uzun yola çıkacam yolda bir sıkıntı yaratırmı
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
Re: ARACIN KENDİ KENDİNE GAZ VERME SORUNU
felixcrail usta yukardakı linkteki hava akış metresilerinden hangisi benim arabama uyuyor en altta 245 tl olan var o uyuyormu
benim nissan 2005 birde çıkma varmı yada yan urun varmı olupta yan urun alsam 2-3 ay sonra yıne aynı sorunu yaşarmıyım tavsiyene ihtiyacım var şimdiden teşekkurler
biggyman yazdı:Primera kullanırken aynı sorun benim de başıma gelmişti ama sizdeki gibi 2.viteste de gaz vermiyordu bende. Sadece vites geçişlerinde gaz takılı gibi kalıyordu. Onun içinde gaz kelebeği sıkıntılı ise değişecek değilse gaz teli değişecekti. Bende gaz teli değişimi ile sorunu çözdüler. Akışmetre sıkıntısını da yaşadım ama akışmetre arabanın gaz yemesiyle ilgiliydi bende. Ölçümü doğru yapamadığı için araba tutuk kalıp gaz yemiyordu. otostart.com dan sipariş verip sorunu çözdük.
biggyman arkadaşım bilgisayara bağladığımda hava akış metresi bozuk gözüküyor sen hava akış metresını değiştirdiğinde mi senın sorunun çözüldü benım gaz kelebeğimde ve gaz telınde bir sorun gozukmuyor sadece bilgisayarda hava akış metresi bozuk diyor ve dediğim gibi kendi kendine gaz verıyor yanı demek istediğimde akış metreyı değiştirsem sorun çözülürmü
- GhettoParty
- Platin Üye
- Meslek:
arkadaşın aracında aynı sorun oldu ustalar birçok şey söyledi ama kesin çözüm gaz kelebeğinin değişmesidir. ekstra parça değiştirip masrraf açma boşuna
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013
ghettoparty yazdı:dostum daha önce forumda bir yerd yazdım ama bulamadım
arkadaşın aracında aynı sorun oldu ustalar birçok şey söyledi ama kesin çözüm gaz kelebeğinin değişmesidir. ekstra parça değiştirip masrraf açma boşuna
teşekkur ederim ghettoparty usta benım anlamadığım bilgisayar neden hava akış metresini arızalı gosteriyor onu anlamadım.şunu sorabılırmıyım acaba gaz kelebeği arızalı olduğunda bilgisayar gaz kelebeği değilde hava akış metresini arızalı görüyor olabılırmı sence bu sorunu daha once yaşayan arkadaşlardan yardım beklıyorum ekstradan gidipte akış metre almıyayım şimdiden teşekkurler
- GhettoParty
- Platin Üye
- Meslek:
16 BK 640
BURSA
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013
brother79 yazdı:biggyman yazdı:Primera kullanırken aynı sorun benim de başıma gelmişti ama sizdeki gibi 2.viteste de gaz vermiyordu bende. Sadece vites geçişlerinde gaz takılı gibi kalıyordu. Onun içinde gaz kelebeği sıkıntılı ise değişecek değilse gaz teli değişecekti. Bende gaz teli değişimi ile sorunu çözdüler. Akışmetre sıkıntısını da yaşadım ama akışmetre arabanın gaz yemesiyle ilgiliydi bende. Ölçümü doğru yapamadığı için araba tutuk kalıp gaz yemiyordu. otostart.com dan sipariş verip sorunu çözdük.
biggyman arkadaşım bilgisayara bağladığımda hava akış metresi bozuk gözüküyor sen hava akış metresını değiştirdiğinde mi senın sorunun çözüldü benım gaz kelebeğimde ve gaz telınde bir sorun gozukmuyor sadece bilgisayarda hava akış metresi bozuk diyor ve dediğim gibi kendi kendine gaz verıyor yanı demek istediğimde akış metreyı değiştirsem sorun çözülürmü
bende gaz kelebeği ile akışmetre farklı zamanlarda arıza vermişti. ama kendi kendine gaz verme sorununun akışmetre ile ilgili olacağını düşünmüyorum. çünkü akışmetre hava girişi ile benzin tüketimini ayarlayan bir mekanizma. arabaya gaz verdirecek bir parça olmaması lazım. kelebek ya da gaz teli denilmişti bendeyken. gaz telini değiştirerek çözdük sorunu. sende gaz teli sağlam gözüküyorsa büyük olasılıkla kelebektir.
- GhettoParty
- Platin Üye
- Meslek:
ayrıca evet yakıt tuketımı artışın muhakkak olacak maalesef
16 BK 640
BURSA
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön