ARACIN KENDİ KENDİNE GAZ VERME SORUNU

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 31 Oca 2013, 17:19

arkadaşlar geçenlerde gaz kelebeğini temizlettim usta bir ilaç sıktı boylece temizledi yalnız şimdi aracı ilk çalıştırdığımda kendiliğinden gaz veriyor hatta 1ve2.ci viteste gaza basmama gerek bile olmuyor kendiliğinden gaz yiyiyor. ilk çalıştırdığımda devir 2000- 2100 lerde sonra biraz sürünce devir 1100 lere geriliyor ustaya gosterdim hava akış metresi bozuk dedi ve rolanti desi diye birşeyler soyledi oda bozulmuş dedi şuan boyle kullanıyorum ama illa bunları değiştirmem gerekıyormu boyle kullansam bir zararı varmı yada bu 2 parçanın fiatı nedir bilen varmı. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkurler.

not: yazın uzun yola çıkacam yolda bir sıkıntı yaratırmı

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 31 Oca 2013, 22:31

Yakitla basa cikamazsin bu halde

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Re: ARACIN KENDİ KENDİNE GAZ VERME SORUNU

Mesajgönderen brother79 » 01 Şub 2013, 10:45

peki usta bunun fiatı nedir ucuz bulabileceğim bir yer varmı tavsiyen nedir

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 01 Şub 2013, 10:59

http://www.toptanotoyedekparca.com/mark ... issan.html
felixcrail usta yukardakı linkteki hava akış metresilerinden hangisi benim arabama uyuyor en altta 245 tl olan var o uyuyormu
benim nissan 2005 birde çıkma varmı yada yan urun varmı olupta yan urun alsam 2-3 ay sonra yıne aynı sorunu yaşarmıyım tavsiyene ihtiyacım var şimdiden teşekkurler

Kullanıcı avatarı
biggyman
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: YÖNETİCİ

Mesajgönderen biggyman » 01 Şub 2013, 17:01

Primera kullanırken aynı sorun benim de başıma gelmişti ama sizdeki gibi 2.viteste de gaz vermiyordu bende. Sadece vites geçişlerinde gaz takılı gibi kalıyordu. Onun içinde gaz kelebeği sıkıntılı ise değişecek değilse gaz teli değişecekti. Bende gaz teli değişimi ile sorunu çözdüler. Akışmetre sıkıntısını da yaşadım ama akışmetre arabanın gaz yemesiyle ilgiliydi bende. Ölçümü doğru yapamadığı için araba tutuk kalıp gaz yemiyordu. otostart.com dan sipariş verip sorunu çözdük.

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 03 Şub 2013, 15:11

biggyman yazdı:Primera kullanırken aynı sorun benim de başıma gelmişti ama sizdeki gibi 2.viteste de gaz vermiyordu bende. Sadece vites geçişlerinde gaz takılı gibi kalıyordu. Onun içinde gaz kelebeği sıkıntılı ise değişecek değilse gaz teli değişecekti. Bende gaz teli değişimi ile sorunu çözdüler. Akışmetre sıkıntısını da yaşadım ama akışmetre arabanın gaz yemesiyle ilgiliydi bende. Ölçümü doğru yapamadığı için araba tutuk kalıp gaz yemiyordu. otostart.com dan sipariş verip sorunu çözdük.

biggyman arkadaşım bilgisayara bağladığımda hava akış metresi bozuk gözüküyor sen hava akış metresını değiştirdiğinde mi senın sorunun çözüldü benım gaz kelebeğimde ve gaz telınde bir sorun gozukmuyor sadece bilgisayarda hava akış metresi bozuk diyor ve dediğim gibi kendi kendine gaz verıyor yanı demek istediğimde akış metreyı değiştirsem sorun çözülürmü

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 04 Şub 2013, 19:57

dostum daha önce forumda bir yerd yazdım ama bulamadım

arkadaşın aracında aynı sorun oldu ustalar birçok şey söyledi ama kesin çözüm gaz kelebeğinin değişmesidir. ekstra parça değiştirip masrraf açma boşuna

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 05 Şub 2013, 11:13

ghettoparty yazdı:dostum daha önce forumda bir yerd yazdım ama bulamadım

arkadaşın aracında aynı sorun oldu ustalar birçok şey söyledi ama kesin çözüm gaz kelebeğinin değişmesidir. ekstra parça değiştirip masrraf açma boşuna

teşekkur ederim ghettoparty usta benım anlamadığım bilgisayar neden hava akış metresini arızalı gosteriyor onu anlamadım.şunu sorabılırmıyım acaba gaz kelebeği arızalı olduğunda bilgisayar gaz kelebeği değilde hava akış metresini arızalı görüyor olabılırmı sence bu sorunu daha once yaşayan arkadaşlardan yardım beklıyorum ekstradan gidipte akış metre almıyayım şimdiden teşekkurler

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 05 Şub 2013, 11:34

biz aracı bilgisayara bağladıgımızda ilk yer akışmetre dedi 2 3 yer dolaştık sonunda 4.cu usta beyinde sorun var dıyınce yok artık dedık kalsın daha iyi bu arada araç reno marka daha sonrasında eskiden bir tanıdıgımız usta vardı oraya göturelım dedık hiç bağlamadan direk gaz kelebeği dedi daha sonra baktık ilili forumdada ağırlık bu yonde çıkma temiz gaz kelebeği takılınca durum duzeldı yoksa her ustanın dedıgıne baksak motor beyine kadar değişirdi. eğer sansın varsa biryerden temin edip taktırmadan once deneyebılırsınde ama parca almak için ilk öncelik gaz kelebeği olmalı olmadığı takdirde diğer alternatiflere bak bence

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
biggyman
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: YÖNETİCİ

Mesajgönderen biggyman » 05 Şub 2013, 11:54

brother79 yazdı:
biggyman yazdı:Primera kullanırken aynı sorun benim de başıma gelmişti ama sizdeki gibi 2.viteste de gaz vermiyordu bende. Sadece vites geçişlerinde gaz takılı gibi kalıyordu. Onun içinde gaz kelebeği sıkıntılı ise değişecek değilse gaz teli değişecekti. Bende gaz teli değişimi ile sorunu çözdüler. Akışmetre sıkıntısını da yaşadım ama akışmetre arabanın gaz yemesiyle ilgiliydi bende. Ölçümü doğru yapamadığı için araba tutuk kalıp gaz yemiyordu. otostart.com dan sipariş verip sorunu çözdük.

biggyman arkadaşım bilgisayara bağladığımda hava akış metresi bozuk gözüküyor sen hava akış metresını değiştirdiğinde mi senın sorunun çözüldü benım gaz kelebeğimde ve gaz telınde bir sorun gozukmuyor sadece bilgisayarda hava akış metresi bozuk diyor ve dediğim gibi kendi kendine gaz verıyor yanı demek istediğimde akış metreyı değiştirsem sorun çözülürmü

bende gaz kelebeği ile akışmetre farklı zamanlarda arıza vermişti. ama kendi kendine gaz verme sorununun akışmetre ile ilgili olacağını düşünmüyorum. çünkü akışmetre hava girişi ile benzin tüketimini ayarlayan bir mekanizma. arabaya gaz verdirecek bir parça olmaması lazım. kelebek ya da gaz teli denilmişti bendeyken. gaz telini değiştirerek çözdük sorunu. sende gaz teli sağlam gözüküyorsa büyük olasılıkla kelebektir.

Kullanıcı avatarı
brother79
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen brother79 » 05 Şub 2013, 12:49

değerli yorumlarıınız için teşekkur ederım arkadaşlar bir başka ustaya daha göstereyim bakalım ne diyecek gaz kelebeğine bir daha bakalım inşallah sorunu çözerim birde şunu söylüyeyım sorun gaz kelebeğini temizlettikten sonra başladı öncesinde gaz yeme sorunu yoktu.ve şuan sanki biraz fazla benzin yakıyor gibi geldi bana

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 05 Şub 2013, 13:38

tam bılgım yok fakat gaz gelebeklerı mılımetrık ayarlı olur hep zaten bu sorun basladıgında kesın parça değişimi gereklidir.

ayrıca evet yakıt tuketımı artışın muhakkak olacak maalesef

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı